ZF Transilvania

Unul dintre cele mai vechi colegii din ţară, fondat în 1884, va fi modernizat cu 8,2 milioane de lei

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Autor: Laurentiu Cotu

10.04.2024, 16:04 1088

Primăria Timişoara derulează un proiect de investiţii de 8,2 mil. lei (aproximativ 1,7 mil. euro), TVA inclus, ce prevede reabilitarea colegiului pedagogic ’’Carmen Sylva’’, o clădire monument istoric.

Până în prezent a fost refăcut sistemul de hidroizolaţie şi de colectare a apelor pluviale de pe acoperiş, inclusiv înlocuirea ţiglei, termoizolarea podului şi consolidarea acoperişului. Faţadele au fost zugrăvite, iar cărămida aparentă a fost curăţată cu jet de apă, lucrările fiind aici finalizate în proporţie de 80%, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Timişoara.

În momentul de faţă se lucrează la reabilitarea completă a faţadei principale, urmând a fi efectuate şi lucrările de termohidroizolare a acoperişului sălii de sport, de înlocuire a tâmplăriei şi a ţiglelor fisurate sau sparte. Proiectul de reabilitare termică a faţadelor şi a acoperişului va genera economii operaţionale de aproximativ 390.000 lei anual, potrivit comunicatului transmis de municipalitatea timişoreană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO