Ziarul de Duminică

A doua Serie neagră/ de Stelian Ţurlea

A doua Serie neagră/ de Stelian Ţurlea

A doua Serie neagră/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

16.12.2011, 00:05 66

Ultimele două luni ale anului au oferit plăceri din abundenţă iubitorilor de roman poliţist - încă o serie neagră de şapte romane lansate de Editura Trei, împreună cu un cotidian de sport. Toate semnate de scriitori nordici, deja foarte apreciaţi şi la noi. Colecţia este coordonată în continuare de Magdalena Mărculescu.

Seria a început cuPiaza rea, semnat de Camilla Lackberg, cea mai citită autoare suedeză de cărţi poliţiste la nivel mondial. Traducere din suedeză de Simona Ţenţea. Acţiunea romanului se petrece într-un orăşel mic din Suedia, unde detectivul Patrick Hedstrom şi scriitoarea Erica Falck au o idilă romantică. În paralel, amândoi sunt implicaţi într-o anchetă complicată, a mai multor accidente de maşină, în spatele cărora se bănuia un criminal, anchetă care va sfârşi într-un deznodământ cu totul neaşteptat.


Toamnă - Mons Kallentoft.
Traducere de Doru Mareş. Un avocat bogat, proprietar al unui castel, este asasinat, iar cadavrul său pluteşte într-un şanţ de scurgere. O anchetă complicată, dar nu şi pentru Malin Fors, de la departamentul de Criminalistică din Linkoping.


Răzbunarea lui Finnigan - Roslund & Hellstrom. Extinsă pe două continente, în Suedia şi în Statele Unite, acţiunea are o poveste extraordinară.Formarea profesională a autorilor - Roslung a fost analist al sistemului corecţionar din Suedia şi jurnalist la Rapport News, iar Hellstrom este un fost condamnat care a fondat o organizaţie de luptă pentru prevenirea criminalităţii - şi-a spus cuvântul în realatarea veridică a acestei ficţiuni profund tangentă cu realitatea.


Zile întunecate - Irsa Sigurdardottir. Traducere şi note de Laurenţiu Dulman.Acţiunea se petrece în Groenlanda, unde trei persoane dispar misterios, într-un sat care ascunde o istorie stranie. Avocata Thora Gudmundsdottir, cunsocută cititorilor din precedentele romane ale autoarei, înfruntă ostilitatea sătenilor pentru a rezolva cazul.


Ură - Anne Holt. Traducere şi note de Doru Mareş. Acţiunea se petrece la Oslo, înaintea Anului Nou, când un şir de crime oribile zguduie oraşul. Poliţistul Ingvar Stubo încearcă să desluşească secretele pe care victimele le-au luat cu ele în mormânt.


Prime Time - Liza Marklund. Traducere şi note de Isabella Prodan. O populară vedetă de televiziune este ucisă şi întreaga echipă de filmare, alcătuită din doisprezece oameni, este bănuită de implicare. Rezolvă cazul poliţista Annika Bengtzon, cunsocută din romanele anterioare ale autoarei.


Întoarcerea. Un roman poliţist cu inspectorul Van Veeteren - Hakan Nesser. Traducere de Constantin Dumitru-Palcus. Un cadavru este găsit de o fetiţă într-o pădure. Victima este un fost mare atlet condamnat pentru uciderea a două foste iubite. Inspectorul trebuie să descopere adevărul în legătură cu crima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO