Ziarul de Duminică

Benzi desenate cu legendele dacilor

Benzi desenate cu legendele dacilor

Benzi desenate cu legendele dacilor/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

26.05.2011, 23:25 342

O iniţiativă care n-a avut ecou printre editori, aşa că autoriiproiectului l-au materializat pe cont propriu - o carte de benzidesenate cu legende. Aerul de legendă al strămoşilor daci se îmbinăperfect cu stilul Marvel al benzilor desenate semnate MihaiGrăjdeanu, iar scenariul de Felix Crainicu şi Mihai Grăjdeanu redăîntocmai legendele culese de Cristi Ioniţă din munţii Bucegi."Piatra Sacră" e prima dintr-o serie de legende transmise dingeneraţie în generaţie care cu siguranţă pot captiva cititorul atâtprin firul epic, cât şi prin grafică.

Bazată pe legendele care au ajuns la noi în formă orală,"Piatra Sacră" deschide seria Muntelui Ascuns - povestirile care nepoartă printre cele mai bine păstrate secrete ale geto-dacilor -intrarea în Muntele Ascuns, lumina veşnică a Pietrei Sacre saucunoaşterea forţei date de Steaua Mamă fiind doar câteva dintreele.
Micul Sfinx nu este singur - pastratorii tainelor sacre iivin in sprijin. Insa, de partea cealalta, sunt cei care nu dorescsub nici o forma ca forta geto-dacilor să reinvie. Un război carepărea adormit de mii de ani este gata sa renască.

Felix Crainicu
, absolvent al UNATC "I.L. Caragiale", regieteatru, 2009, este regizor de spectacole, realizator de emisiuniradio, autor al volumelor: "Verdicte inutil amare", EdituraDestine, 2000; "Muntele Ascuns - Legendele Sacre ale DacilorLiberi", Editura Sophia, 2002, Editura Dacica 2009 - coautor CristiIonita; "Grumezea si taina Marelui Zeu" - Editura Dacica,2009.

Mihai Grăjdeanu desenează de când era copil, la 11 anideja ilustra zeci de pagini cu benzi desenate. A mai publicat "Dupăgratii", prima bandă desenată pentru detinuţii din România si"Ciutanul", volI, editura Dacica, primul roman grafic românesc desprefotbal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO