Ziarul de Duminică

CARTEA DE ISTORIE/ 50 de ani de la executie

CARTEA DE ISTORIE/ 50 de ani de la executie
27.01.2010, 15:31 143

Ioana-Raluca Voicu-Arnautoiu

Luptatorii din munti

Toma Arnautoiu, grupul de la Nucsoara. Documente aleanchetei, procesului, detentiei

50 de ani de la executie

Editura Vremea

Editia a doua. Ioana-Raluca Voicu-Arnautoiu este fiica lui TomaArnautoiu, locotenent in Armata Regala Romana care, intre anii1949-1958, a condus rezistenta armata anticomunista din Fagarasulde Sud, si a Mariei Plop, luptatoare activa in grupul condus deToma Arnautoiu. Nascuta in munti, copila de doi ani si-a insotitmama in inchisoare, a fost trimisa la orfelinat, iar la patru ani afost adoptata. Dupa ample cercetari de arhiva, a publicat aceastacarte in 1997. Editia de fata cuprinde completari si adaugirisubstantiale, rezultate din noi cercetari in arhive, in ultimiizece ani.

Paul Gottfried

Miscarea conservatoare

Editura Logos

Paul Gottfried este un reputat istoric al miscarii conservatoaresi a publicat zeci de carti. Interviul care deschide cartea defata, realizat de Mircea Platon, a fost publicat de "Ziarul deDuminica" nr 49, din 4 septembrie 2009. Cartea de fata este olectura obligatorie pentru oricine vrea sa inteleaga miscareaconservatoare. "Odata cu sfarsitul razbiului rece, conservatoriiamericani s-au fragmentat, s-au divizat si, nu de putine ori, s-aucertat. Cartea lui Paul Gottfried este o privire lamuritoare asupraluptei dintre aceste segmente ale dreptei americane. Ea ofera oanaliza stralucita a situatiei care afecteaza nu numai dreapta, ciintreaga America" (Richard Nixon). Editie ingrijita de MirceaPlaton. Traducere din limba engleza de Dragos Moldoveanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO