Ziarul de Duminică

CICA NISTE SCRIITORI / Schimb de farse cu Adrian Paunescu (II)

CICA NISTE SCRIITORI / Schimb de farse cu Adrian Paunescu (II)
08.04.2009, 14:41 38

In drum spre casa, in afara de faptul ca repetam in gând, obsesiv, „mai lunga-mi pare calea, acum, la-ntors acasa", ma intrebam ce farsa i-as putea face si eu lui Adrian Paunescu, acum, când el banuia ca am sa i-o platesc si devenise, fara indoiala, vigilent. Pâna la urma, am gasit o solutie.

I-am compus o scrisoare ca din partea IDEB (intreprinderea care distribuia energia electrica in Bucuresti):
„IDEB
Departamentul Abonati
Adresa nr. 261 din 3.10.1986
Catre tov. Paunescu Adrian
Având in vedere faptul ca in repetate rânduri ati intârziat sa platiti factura la energie electrica, va aducem la cunostinta ca am luat masura ca incepând cu data de 5.10.1986 sa va furnizam doar curent de calitatea a II-a.
Director
(Semnatura indescifrabila)".
Acest text l-am dactilografiat ca pe o adresa oficiala, l-am stampilat (cu ajutorul unei monede, careia i-am inmuiat in tus fata reprezentând stema României) si i l-am trimis lui Adrian Paunescu prin posta.
Ce s-a intâmplat la primirea de catre poet a scrisorii din partea „IDEB" stiu din relatarea lui Carmen. Adrian Paunescu statea pe canapeaua din camera de zi si isi deschidea, in stilul lui eficient-nerabdator, corespondenta, când a izbucnit:
– Ia uite, Carmen, ce scrie aici! (Si i-a citit cu glas tare notificarea.) De ce nu ai grija sa se plateasca la timp facturile?
– Dar s-au platit, a ingaimat Carmen, nu stiu ce s-a intâmplat... Oricum, n-or sa aiba ei curaj sa-ti dea tocmai tie curent de calitatea a II-a...
– Dar deja au facut-o. In cât e azi? In 7. Am observat eu ca in ultimele zile lumina nu mai e ca lumea! Nu ti-am spus chiar ieri ca e slaba? Si ca pâlpâie?
– Da, dar era o problema la noi, s-a reparat...
– Extraordinar, s-a enervat tot mai tare Adrian Paunescu, uite pe ce ton imi scriu astia! Auzi, „tov Paunescu Adrian"!!! Ia fa-mi legatura cu directorul de la IDEB!
Carmen a si pus mâna la telefon, dar tot ea a avut pe loc o revelatie:
– Adrian, asta e Alex!
– Cum Alex?!
– Ne-a facut o farsa, sunt sigura!
Drept urmare, Adrian Paunescu m-a sunat pe loc si mi-a spus cu umor:
– Alo, tovarasul director, am de facut o plângere, in legatura cu calitatea curentului electric...
 
PS: Fotografia lui Adrian Paunescu a fost realizata de Ion Cucu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO