Ziarul de Duminică

Colectii

Colectii
11.02.2009, 16:03 18

 
 
Maestrii Leda
 
„Maestrul este un stapan si un invatat. El face aproape perfect ceea ce pot si altii, dar nu la fel de bine. Pentru cititorii care recunosc autenticul dintr-o mie de falsuri, pentru indragostitii de marea literatura moderna si pentru cei care asteapta inca sa se indragosteasca de literatura, Editura Leda ofera o serie de mari romane ale secolului XX. Mari nu neaparat ca dimensiune, dar intotdeauna de o ireprosabila calitate. O serie conceputa special pentru cei care stiu ce inseamna cea mai buna literatura, dar inca nu s-au saturat sa afle" (Editura Leda). Putem sa nu fim de acord? Mai ales ca titlurile colectiei vorbesc de la sine. Sa le vedem pe cele mai recente.
 
 
 
 
Juan Goytisolo – Juan fara de tara
Traducere de Ariadna Gradinaru. Este volumul al treilea din Tripticul raului, care mai cuprinde romanele Carte de identitate si Don Julian(traduse la aceasi editura). Tripticul acesta deschide un drum nou in literatura spaniola a secolului XX, dezvaluind adevarul despre mizeria politica, morala si culturala fara precedent a Spaniei franchiste si postfranchiste. Trilogia a fost la un moment dat interzisa.
 
 
Joyce Carol Oates – Foxfire. Confesiunile unei gasti de fete
Traducere si note de Smaranda Schiopu. Este povestea secreta a unei gasti de adolescente rebele conduse de enigmatica Legs Sadovsky si se petrece in New Yorkul anilor 1950. Dincolo de scenele de violenta, romanul este povestea legaturii speciale, tulburatoare ce le uneste pe cele cinci adolescente si le insufla curajul de a merge mai departe. In 1996, romanul Foxfire a fost ecranizat, filmul Foxfire (cunoscut publicului roman sub titlul de Adolescente rebele) avand-o in rolul principal pe Angelina Jolie.
 
Charlotte Mendelson – Fiicele Ierusalimului.
Traducere din limba engleza de Roxanba Evanghelie. Din spatele unei fatade de aparenta normalitate, secretele incep sa iasa la iveala in sanul familiei Lux. Jean Lux, sotia unui profesor universitar si mama vinovata, asteapta o aventura in viata ei plina de constrangeri. Si aceasta va veni. Intre timp, Eve, fiica mai mare, ajunge in prag de crima din cauza geloziei. O carte despre dragoste si ura, admirabil scrisa.
 
 
Andrea Levy – O insula prea mica
Traducere din limba engleza de Liviana Tane. Romanul a primit trei premii importante – Orange Prize dor Fiction, Whitebred Book of the Year, ambele in 2004, si Commonwealth Writers’ Prize, in 2005. Actiunea se petrece in Londra ruinata de razboi, unde trei straini ajung sa locuiasca in aceeasi casa. Doua culturi si doua rase se infrunta in decorul unei Anglii inca pline de prejudecati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24