Ziarul de Duminică

De citit in calatorii (II)

De citit in calatorii (II)
22.10.2008, 16:26 28

James Patterson & Peter de Jonge - Casa de pe plaja. Jack Mullen afla despre moartea "accidentala" a fratelui sau Peter, inecat in apele oceanului, dar in calea aflarii adevarului se pune o adevarata armata de politisti, de avocati si de oameni platiti sa-i apere pe mai-marii din Hamptons. Jack isi pune atent la punct razbunarea. Traducere din limba engleza de Adrian Mosoianu.

 
Mireille Guiliano - Frantuzoaicele nu se ingrasa! Secretul mancatului de placere. Frantuzoaicele nu se ingrasa, dar savureaza painea si produsele de patiserie, vinul si mesele obisnuite, cu trei feluri. Dezvaluind secretele simple ale acestui "paradox frantuzesc" - cum de se bucura de mancare, fara sa se ingrase si fara sa se imbolnaveasca -, Mireille Guiliano ofera o abordare plina de farmec asupra sanatatii si a modului de a manca.
 
Gianni Riotta - Alborada. Pe cand era copil, Nino Manes obisnuia sa fuga pe strazile insulei sale pentru a ajunge la biserica inainte de primele explozii ale alboradei, artificiile care anuntau apusul unei zile de sarbatoare. Acum, luat prizonier de razboi intr-un lagar texan la sfarsitul celei de a doua deflagratii mondiale, Nino primeste o scrisoare de la Zita, iubita lui - care-i spune ca se va casatori cu profesorul lor de matematica -, si nu are decat 40 de zile la dispozitie pentru a evada si a impiedica evenimentul. Nino porneste intr-o vanatoare nebuna de-a lungul Statelor Unite ale Americii, alaturi de un enigmatic locotenent din armata americana. Traducere de Alina si Cristian Hutan.
 
Josep Pla - Noapte de primavara. Cel mai important bancher din Fontclara reuneste personalitatile de vaza ale orasului pentru a sarbatori iesirea in lume a fiicei sale. In timpul celor catorva ore in care se desfasoara intalnirea mondena, se succed portretele unei serii de personaje care configureaza o lume cu micile sale mizerii si lacomii, prezentata cu o ironie ce frizeaza sarcasmul. Traducere din catalana de Anca Barbulescu si Joan Llinas Suau.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO