Ziarul de Duminică

Femeia perfectă pentru Hendrik (III). Înclinaţii exhibiţioniste/ de Ramona Tarka

Femeia perfectă pentru Hendrik (III). Înclinaţii exhibiţioniste/ de Ramona Tarka
16.03.2011, 14:33 47

Între timp Hendrik se orientase suficient pentru a observa oanumită ordine în lucrări: bărbaţii în roşu-verde erau toţi parcămai musculoşi, cu fundul bombat şi - imposibil să nu observi -penisul curbat ca un desfundător de ţevi. Mai în dreapta o serie înalb-negru, reprezentând un individ cu umeri înguşti, organulgenital lung şi subţire şi chip neclar. Alături o lucrare probabilneterminată în roz şi negru, din care pornea un şarpeîncolăcit...

- Bei o cafea? îl întrebă şi răsări în faţa lui. În degetelerăşchirate ţinea cu siguranţă vreo zece cutiuţe goale,inscripţionate cu numele unei celebre cafenele, iar pe buriceledegetelor îi străluceau stropi de lapte. Un hobby de-al meu, spusefemeia şi râse. Fofo e nebună după lapte pentru cafea!
Într-un alt decor, Hendrik s-ar fi prins cu mult mai repede căFofo era pisica.
Dolores se duse dincolo şi după scurt timp atelierul miroseaşi mai puternic a cafea şi scorţişoară.
- Cum faci, pictezi după modele sau ...? întrebă el îndirecţia uşii întredeschise. Ea apăru cu două căni în mână, îi dăduuna lui şi pescui o folie intactă cu lapte de pe jos. Mario, spuseşi arătă spre fundul colorat. Ăla în alb-negru e Uwe şi dincolo eHendrik cu penisul lui roz.
- La naiba, spuse el şi sorbi din cafea. Ai deja un Hendrik,înseamnă că vin prea târziu!
Dolores aduse cu mâna liberă un scaun târâş, de parcă l-ar fiurecheat, şi îl puse în faţa oaspetelui. Se aşeză apoi turceşte înfaţa lui şi păru să nu observe cafeaua care i se prelingea pestedegete.
- Tu nu ai poza pentru mine, aşa-i?
- De ce spui asta? Poate că sunt un model celebru!
- De asta îmi păreai cunoscut! râse ea.
Tăcură amândoi.
- Cum de te-ai înscris la Dream-date? îlîntrebă.
- Nu-mi mai amintesc exact, eram rupt de beat. Şi tu?
- Eu nu eram ruptă de beată, râse Dolores şi continuă pe unton brusc serios: Am sunat să te cunosc pe tine. Trebuia să îl vădpe candidatul cu cele mai mici şanse la femei! Dar nu arăţi nici pedeparte cum mă aşteptam.
- Aha. Şi cum arăt?
Dolores puse jos cana de cafea, al cărei conţinut profită deocazie şi se mai revărsă o dată pe podea, şi dispăru după odraperie. Se întoarse cu o oglindă de înălţimea unui om.
- Aşa arăţi, spuse sprijinind-o din spate.
- Aşa deci, spuse Hendrik trecându-şi rapid mâna prin păr.Cărunt, obosit, transpirat!
Capul lui Dolores se iţi de după oglindă:
- Sigur pe sine, amuzant, plin de şarm, zâmbi ea.
- Astea sunt trăsături de caracter. Era vorba despre cumarăt.
Dolores întoarse oglinda invers şi o sprijini de perete.
- Sunt sexy bărbaţii când au dreptate. Câtă vreme nu e vorbadespre propriul iubit!
- Aş prefera să fiu eu sexy şi nu părerile mele, răspunseHendrik regretându-şi replica deja în timp ce vorbea.
Dolores râse.
- Am nevoie de un model masculin care să fie timid şi nesigur,ba chiar neajutorat. Nu trebuie neapărat să fie urât, dar să sesimtă aşa, explică ea. Teza viitoarei mele expoziţii este că noioamenii nu reuşim niciodată să ne iertăm micile - sau marile -noastre imperfecţiuni.
- Înţeleg. Şi te-ai gândit că cine altul dacă nu candidatul cucele mai mici şanse...
- Exact. Ca să dau peste tine. Cum de te-ai ales cu titlulăsta, de fapt?
Hendrik ridică din umeri.
- Laura mi-a spus că ai fi avut o grămadă de relaţii, dar cădintr-un motiv sau altul s-au dus de râpă toate.
Laura Preis! rânji Hendrik. Oare ce-o spune acuma?
- Se descurcă ea, spuse Dolores, de parcă i-ar fi ghicitgândurile.
- Şi ce te faci acum? întrebă Hendrik. Dacă eu îţi sunt preafrumos?
Dolores râse din nou. Din fericire ceaşca era deja pe jumătategoală, aşa că nu mai scăpară decât doi stropi.
- Te pictez şi pe tine, n-ai grijă.
- Sigur, pentru noua ta expoziţie, cu titlul: "Bărbat plin deşarm, prins şi bătut de Laura Preis!"
- Mai degrabă dat în judecată, spuse ea şi continuă,observându-i privirea perplexă: Aţi semnat probabil un contract,sau nu?
Ceaşca lui Hendrik rămase suspendată în drum spre gură.
- Un contract? Pentru ce?
- Mă gândesc că acum trebuie să scrie finalul poveştii. Laurma urmei, e subiectul principal al revistei din ultimelesăptămâni. Cică 10.000 de cititori ar fi candidat pentrutitlu.
Hendrik simţi că îl ia cu ameţeală. Contract? Judecată?
- N-am semnat nimic, spuse cu voce tare, mai mult ca să seliniştească pe sine. Ieri am văzut-o pe Laura Preis pentru primadată şi nu avea la ea nici un fel de hârtii, în afară de mapa cupoza ta. Drăguţă, apropo.
- Şi când te-ai înscris? Pe internet? insistă ea.
Fir-ar să fie! Nici măcar nu citise documentul cu pricina.Treaz, adică. Ar fi oare posibil să... şi deodată simţi că nu estenimic mai urgent decât să alerge acasă şi să scotocească prininbox. Dolores îi oferi laptopul ei, dar Hendrik voia să fie înfaţa propriului aparat. Stabiliră rapid o întâlnire pentru a douazi, după care se năpusti pe scări în jos.
Afară începuse să plouă, strada era udă iar pietonii păreau săfi dispărut cu toţii undeva. Hendrik se gârbovi instinctiv, să-şiapere gâtul cald, şi băgă mâinile mai adânc în buzunare. Siluetacare se oglindi pentru o clipă în vitrina de la colţ îi aminti, cuo durere ascuţită, de tatăl lui. Traversă cu paşi mari strada, fărăsă aştepte să se facă verde. În faţa magazinului turcesc o femeiecu o umbrelă închisă în mână aştepta să se oprească ploaia. Hendrikezită scurt, apoi intră în magazin.
Pantofii erau uzi leoarcă şi lăsau urme negre pe parchet, cutoate astea nu şi-i dădu jos. Nu ştia nici el de unde veneasenzaţia asta plăcută, care îl încerca de câte ori intra înlocuinţă încălţat; poate sărbătorea astfel absenţa unei femei caresă îl ia la rost, reuşind aşa să nu se gândească ce bine i-ar fifăcut prezenţa ei.
În bucătărie se opri, pescui din buzunar pachetul descorţişoară pe care tocmai îi cumpărase şi îl băgă în dulap. Cândajunse în birou, tălpile pantofilor erau aproape uscate şi pânăporni calculatorul îşi schimbă şi cămaşa.
Când i se deschise contul de email, îşi dădu seama că nu eranevoie să mai caute prin inbox, pentru că Laura Preis ajunseseînaintea lui:
1 unread email
Subjekt: Re:Re: CV Hendrik Buskamp - Anexa
Dragă Hendrik,
deoarece aţi dispărut azi atât de brusc, nu am mai avut ocaziasă discutăm cum va decurge pe viitor colaborarea noastră. Fărăîndoială că mâine la ora 10.00 a.m. vom lămuri toate aspectele. Dinpăcate ne lipseşte înregistrarea întâlnirii dvs. cu Dolores şi deaceea mă văd nevoită să vă cer un raport scris asupra acesteia.Anexez contractul pe care l-aţi semnat la începutul acţiuniinoastre, pentru cazul în care l-aţi rătăcit .
Vă doresc o seară plăcută şi aştept plină de bucurie să nerevedem.
Cu stimă,
Laura Preis
Agenţia Dream-date, Viena
Anexa 1:
CONTRACT
Între Agenţia Dream-date Viena, cu sediul pe strada ... nr...Viena, reprezentată de doamna Laura Preis şi domnul Hendrik Buskampcu domiciliul vienez pe strada... nr... Domnul Hendrik Buskamp seobligă ca în perioada 1-15 iunie (şi la nevoie şi după aceastădată) să se întâlnească zilnic cu colaboratoarea noastră şi să îiofere acesteia toate informaţiile de care este nevoie pentrugăsirea partenerei sale ideale. Şedinţele vor avea loc în locuinţasa din strada... nr... Domnul Buskamp se mai obligă să ia parte lafiecare întâlnire stabilită, iar la final la o şedinţă fotoprofesionistă, alături de partenera aleasă.
Agenţia Dream-date se obligă să caute partenera potrivităpentru domnul Buskamp, prin metode specifice.
Prezentul act a fost emis în două exemplare, câte unul pentrufiecare parte.
Modificări ale contractului vor fi efectuate doar cu acordulscris al ambelor părţi.
Semnat astăzi, 15 mai, de către
Hendrik Buskamp, Laura Preis.
solicitant reprezentantaAgenţiei Dream-date
Ps. Vedeţi acum cât de util a fost chestionarul nostru pe temesexuale. Dacă nu ne-aţi fi adus la cunoştinţă înclinaţiile dvs.exhibiţioniste, atunci probabil că doamna Klein nici nu ar fi fostselecţionată...
Hendrik se lăsă pe spate şi închise ochii. Înclinaţiiexhibiţioniste? Recunoştea, fusese mort de beat când se înscriseseşi nu-şi amintea niciun cuvânt! Dar exhibiţionist? El, care abiadacă intra vreodată la vreun veceu public! Se ridică şi începu săse învârtă prin cameră. Ştia că pasul următor era extrem deimportant pentru liniştea lui din următoarele două-trei săptămâni.Aşadar: ieri încă se bucurase că cineva îi aduce acasă femeiaperfectă. Ce se schimbase între timp? Clar, nu suporta ca cineva săîi spună ce să facă! Din cauza asta se dusese de râpă şi ultima luirelaţie, de rămăsese singur şi trist. Era clar că avea nevoie deajutor.
Căută febril mapa neagră, sperând că nu o uitase la Dolores şio găsi într-un final pe măsuţa de la intrare, unde se uitase dejade două ori. Găsi şi numărul de telefon înăuntru. O jumătate de orămai târziu, Dolores bătea la uşa lui.
Va urma

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO