Ziarul de Duminică

Fictiune si artilerie - serii de autor

Fictiune si artilerie - serii de autor
21.09.2007, 14:56 33

Editura ART s-a angajat sa promoveze literatura autohtona, alegand autori de prima marime si publicandu-i in conditii atragatoare, in ideea ca va da lovitura. Coordonatorul colectiei sustine ca de aici vine numele acesteia. Cam tras de par. Dar trebuie precizat ca este o colectie care apare in conditii foarte bune, fiecare carte fiind ilustrata cu lucrari ale pictorilor romani contemporani. In plus, colectia va impune serii de autor.

Seria de autor Gheorghe Craciun, ilustrata cu lucrari ale pictorului Alexandru Chira. Incepe cu Frumoasa fara corp, editia a doua, insotita de un dosar de receptare critica. Prefata de Carmen Musat. Romanul combina fragmente epice, pe mai multe voci, poezii sub forma unor "studii dupa natura", un eseu despre trupul literei, raspunsuri la o ancheta despre conditiile scriitorului, analize ale propriei scriituri.

Seria de autor Dumitru Tepeneag, ilustrata cu lucrari ale pictorului Marin Gherasim. Zadarnica e arta fugii, editia a doua, revazuta, insotita de un dosar de receptare critica. Prefata de Nicolae Barna. Romanul a aparut prima data in franceza, in 1973. Un roman de nepovestit, care povesteste o fuga. Este una dintre reusitele scriitorului, unul dintre initiatorii genului oniric.

Seria de autor Constantin Toiu este ilustrata cu lucrari ale pictorului Ion Alin Gheorghiu. Caderea in lume. Prefata, nota biobibliografica si dosar de receptare critica de Marius Mihet. Un roman in care este vorba despre pasiuni devoratoare, despre fanatism si demonism, razvratire si cainta, idealism si "caderea in lume" ca regasire de sine. Vrajeli (de buzunar). Nota biobibliografica de Marius Mihet. Prefata de Luminita Marcu. Volum inedit, a carui actiune este plasata dupa Revolutie, intr-o lume redusa la dimensiunea Bucurestilor, in care personajul Omicron, un alter ego al autorului, este un ghid cotidian si un observator fidel al realitatilor. Asa cum insusi autorul le caracterizeaza, povestirile din volum sunt "niste nascoceli noi, care sa inghete lumea, de luat in serios ori in ras, dar cu totul altfel".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO