Ziarul de Duminică

Războaie reci, războaie fierbinţi

Războaie reci, războaie fierbinţi

Autor: Stelian Turlea

16.09.2010, 23:39 41

Alexandru Purcăruş
În valtoarea războiului rece
Revoluţia maghiară din 1956
Editura Cetatea de Scaun

Cuvant înainte de acad. Florin Constantiniu: "Informaţie bogată,spirit critic, articulare logică a argumentelor, claritate înexpunere. Prezentul volum este o contribuţie valoroasă de istorieeuropeană şi naţională." Volumul are trei capitole mari: Ungariasub tutela Moscovei (1945-1956); analiza politicilor puterilortransatlantice faţă de sateliţii europeni ai Uniunii Sovietice înperioada 1948-1956; replica pe care au dat-o comuniştii romanievenimentelor din Ungaria.

BartolomeBennassar
Războiul Civil din Spania
Editura All

Bartolome Bennassar rescrie înfruntarea dintre franchişti şirepublicani în conflictul care a prefigurat al doilea războimondial. O carte bazată pe consultarea arhivelor spaniole, francezeşi sovietice şi pe audierea a unui mare număr de martori. Cartea adevenit instrument de referinţă pentru cunoaşterea şi înţelegereaRăzboiului Civil din Spania. Bartolome Bennassar este specialist înistoria lumii mediteraneene a secolelor XVI-XVII şi a spaţiuluiiberic. Traducere de Beatrice Stanciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels