Ziarul de Duminică

Romanul istoric cu personaje romane/ de Stelian Ţurlea

Romanul istoric cu personaje romane/ de Stelian Ţurlea

Romanul istoric cu personaje romane

20.01.2011, 23:48 79

De multă vreme Editura Allfa are o colecţie de mare succes,Romanul istoric. Au apărut până acum aproape treizeci de titluri,care de care mai incitant. În urmă cu o lună, în preajma Târguluide carte Gaudeamus, au apărut alte trei traduceri, pe care lesemnalăm cititorilor noştri astăzi.

Douglas Jackson - Caligula. Traducere din limba englezăde Mircea Ştefancu. Este romanul de debut al acestui scoţianredactor la Scotsman care îmbină în cărţile sale cercetareaminuţioasă cu forţa scriiturii. Epoca lui Caligula este una în careau abundat proiectele megalomanice, conspiraţiile, asasinatele,scandalurile sexuale şi cele mai sângeroase lupte de gladiatori dinistorie. Pe toate Daoglas Jackson reuşeşte să le reînvie. Unthriller istoric remarcabil.
Robert Harris - Lustrum. Cicero pe culmile gloriei.Tarducere din limba engleză de Mircea Ştefancu. Autorul, ziarist lamai multe săptămânale de prestigiu din Marea Britanie, a publciatmai multe lucrări de nonficţiune, dar şi câteva romane deinspiraţie istorică, acestea aducându-i faimă internaţională.Cărţile sale s-au vândut în peste 30 de ţări. Trei dintre acestea -Pompei, Imperium, Marioneta - au fost dejapublicate de Editura Allfa. Romanul de faţă este volumul al doileadin trilogia Imperium, destinat lui Cicero şi este unamestec de intrigi politice şi acţiuni detectivistice pline desuspans. Fapte istorice fascinante şi personaje impecabilconstruite.
Max Gallo - Caesar Imperator. Traducere din limbafranceză de Simona Ceauşu. Istoricul şi omul politic Max Gallo,membru al Academiei Franceze din 2007, revine la aceeaşi editură cuaceastă carte din 2003, în care reuşeşte un portret fascinant alcelui care a făcut din Roma centrul lumii. Cuceritorul Galiei,seducătorul Cleopatrei, excelentul orator căzut victimă pumnalelorultimilor adepţi ai Republicii romane este admirabil zugrăvit înaceastă biografie de excepţie care le depăşeşte pe toate celedinainte prin acurateţea informaţiilor şi verva scrisului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO