Ziarul de Duminică

Spectacol olimpic

02.05.2008, 16:29 16

In calitatea sa de gazda a Jocurilor Olimpice din acest an, orasul Beijing se pregateste pentru o serie de manifestari spectaculoase, alaturi de alte cateva orase din China. Potrivit organizatorilor, in timpul Jocurilor Olimpice, desfasurate in perioada 23 august - 17 septembrie, mii de muzicieni, cantareti si dansatori din China si din restul lumii vor participa la aproape 300 de spectacole.
De altfel, incepand din 2003, China a organizat anual la Beijing evenimente culturale legate de Jocurile Olimpice din 2008. Acestea au inclus proiectii de filme, concursuri muzicale, expozitii si manifestari specifice JO, precum lansarea mascotelor. Festivalul de anul acesta, al saselea, le va depasi insa, in mod categoric, pe cele de pana acum. "Acest festival cultural olimpic va fi cel mai lung, va implica cel mai mare numar de artisti si se va bucura de standardele ridicate ale oricarei activitati culturale pe care am organizat-o", a precizat Zhao Dongming, directorul departamentului de cultura din capitala chineza.
Festivalul va include spectacole care ii vor avea ca protagonisti, printre altii, pe actorul hong-konghez Jackie Chan, pe tenorul italian Andrea Bocelli si pe soprana britanica Sarah Brightman. El a mai precizat ca manifestarea va avea un caracter popular: "Toate biletele vor avea preturi rezonabile, iar oamenii obisnuiti vor avea acces la evenimente". De asemenea, persoanele care nu au reusit sa-si procure bilete vor putea urmari desfasurarea spectacolelor si mai ales a probelor olimpice pe cele peste 20 de ecrane uriase instalate in jurul capitalei chineze. Pana acum, oficialitatile au avut grija sa mentina interesul publicului organizand o gala spectaculoasa chiar pe 30 aprilie, cand 30 de cantece au concurat pentru titlul de imn oficial al JO de la Beijing. Desi initial s-a discutat despre posibilitatea ca publicul sa voteze prin SMS, ca la emisiunea Megastar, pana la urma s-a hotarat ca, selectarea din mii de cantece fiind o chestiune tehnica, ar fi necesara alcatuirea unui juriu format din experti, tinandu-se seama, intr-o masura, si de parerile publicului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels