Ziarul de Duminică

Theatrum mundi - ediţia a VIII-a/ de Ziarul de duminică

Theatrum mundi  - ediţia a VIII-a/ de Ziarul de duminică

Theatrum mundi

Autor: Ziarul de Duminica

01.06.2012, 10:08 71

În zilele de 25 şi 26 mai 2012, la Arad, a avut loc a opta ediţie e festivalului internaţional de artă pentru elevi şi studenţi "Theatrum mundi". Coordonat de prof. Camelia Circa - Chirilă de la Colegiul naţional "Moise Nicoară", preşedinte APDC, şi de actorul Zoltan Lovas de la Teatrul Clasic "Ioan Slavici", vicepreşedinte APDC, festivalul s-a bucurat în acest an de sprijinul organizatoric al mai multor instituţii culturale.

Noutăţile acestei ediţii sunt reprezentate de realizarea site-ului festivalului (www.moodle.ro/theatrummundi) şi de editarea unui album cu lucrări plastice şi fotografice ale participanţilor, de asemenea prezenţa numeroasă şi consistentă din punct de vedere calitativ a participanţilor din străinătate (Turcia şi Franţa), dar şi din judeţ şi din ţară (Hunedoara, Nucet, Cluj - Napoca, Reşiţa) şi iniţierea unei noi secţiuni în cadrul festivalului, cea de interpretare muzicală.

Totodată, în curtea teatrului, preşcolarii şi elevii claselor I - IV au fost invitaţi să participe în cadrul unui workshop de artă, Land Art, coordonat de artista Marcela Alexandrescu din Cluj şi de prof. Ileana Selejan de la Colegiul naţional "Moise Nicoară". Cu marionetele confecţionate în cadrul atelierului şi cu pietrele şi cuburile de lemn pictate, cei mici au fost invitaţi mai apoi de prof. Camelia Circa - Chirilă şi de actorul Zoltan Lovas să realizeze un mic spectacol pe scenă. Coordonatoarele secţiunii acordate celor mici (preşcolari şi clasele I - IV) sunt din acest an educatoarea Adina Dumitrean de la Grădiniţa PP 11 şi învăţătoarea Adriana Ilie de la Şcoala Generală "Aron Cotruş" Arad.

Atât vineri, la Liceul de Artă "Sabin Drăgoi", cât şi sâmbătă la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" -sala Marionete, s-au desfăşurat secţiunile simultane de: interpretare muzicală, monolog şi recitare de poezie, film, spectacol teatral, artă fotografică şi artă plastică, ultimele două beneficiind de un vernisaj organizat la Galeria Takacs, în cadrul căruia s-au lansat trei cărţi. Vernisajul a fost condus de prof. Mirela Mureşan de la Colegiul naţional "Moise Nicoară", de asemenea au fost invitaţi să ia cuvântul artistul plastic Mihai Takacs, artista Marcela Alexandrescu şi Mircea Boran, preşedinte Fotoclub Arad.

În ultima seară, pe scena teatrului, membrii juriului au oferit cu generozitate premii celor mai buni artişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO