Ziarul de Duminică

„Ultimele zile ale lui Ceauşescu”, nominalizate pentru un premiu de 60.000 CHF

„Ultimele zile ale lui Ceauşescu”, nominalizate pentru un premiu de 60.000 CHF

Victoria Cociaş şi Constantin Cojocaru

Autor: Ziarul de Duminica

25.01.2011, 15:35 54

Documentarul "Ultimele zile ale lui Ceauşescu" este nominalizatla Prix de Soleure, în cadrul Festivalului de Film din Solothurn,Elveţia. Decernarea premiului, în valoare de 60.000 de francielveţieni, are loc joi, 27 ianuarie, în Landhaus Solothurn.

Piesa de teatru şi filmul documentar "Ultimele zile ale luiCeauşescu", în regia lui Milo Rau şi Simone Eisenring, sunt produseşi montate de o echipă de germani şi elveţieni de la Institutulpentru Crimă Politică.

Premiera piesei de teatru a avut loc la Teatrul Odeon dinBucureşti, fiind urmată de un turneu în Germania şi Elveţia. Filmuldocumentar ce are în centru piesa durează 75 de minute şi estesubtitrat în limba germană. Premiera filmului a avut loc în lunaiulie 2010, în cadrul Festivalului de film din Avignon. Dindistribuţie fac parte: Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru,Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc,Mircea Rusu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels