Ziarul de Duminică

Una dintre cele mai sfâşietoare poveşti de dragoste din dramaturgia românească are premiera la Nottara

Unde ieşim în weekend: Premieră la Nottara

Autor: Ziarul de Duminica

16.11.2012, 13:39 889

Teatrul George Ciprian, cu sprijinul Teatrului Nottara va prezenta luni, 19 noiembrie, ora 19.30, la sala Horia Lovinescu, spectacolul cu piesa Act Veneţian de Camil Petrescu.

Act Veneţian este o dramă a iubirii absolute ce se desfăşoară pe fundalul social-moral al decadenţei veneţiene din ultimii ani de republică independentă - "anii ei de agonie", cum spune autorul în minuţioasele indicaţii regizorale.

Sfâşietoarea poveste de dragoste este pusă în scenă aşa cum a fost ea gândită de către Camil Petrescu, acordând atenţie fiecărui subînţeles. "Am evitat totuşi fixarea cu orice preţ în epocă, considerând sugestia mai valoroasă şi am eliminat excesul de literaturizare, inerent la un mare scriitor, dar neproductiv când este vorba de teatru", a declarat George Motoi, care semnează regia spectacolului.

Distribuţia propusă este una remarcabilă: Giliola şi George Motoi, Lucian Pînzaru, Claudiu Romilă şi Violeta Haret.

Ca regizor, George Motoi a pus în scenă peste 30 de spectacole, ca actor de teatru a interpretat peste 80 de roluri principale iar în cinematografie şi televiziune a deţinut rolul principal în peste 50 de lung metraje, seriale şi teatru TV. De-a lungul anilor, a primit numeroase distincţii, iar în 2011 a primit Premiul Pentru Întreaga Carieră la cea de a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Transilvania" - TIFF, de la Cluj-Napoca, alături de celebrii Jacqueline Bisset şi Michael York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels