Auto

10 automobile legendare aproape ajunse la fier vechi - Galerie FOTO

10 automobile legendare aproape ajunse la fier vechi - Galerie FOTO

10 automobile legendare

Autor: Octavian Calei

24.07.2012, 15:13 20077

Îngropate în negura timpului, zăceau sub praf, uitate prin hambare, garaje, zece maşini incredibile care au făcut istorie au fost salvate de rugină, constituind cele mai spectaculoase descoperiri ale automobiliştilor, scrie Business Insider.

Mercedes Benz 300SL Gullwing, 1957 - probabil cea mai frumoasă maşină făcută vreodată, acest Mercedes a fost descoperit într-o stare proastă, însă proprietarul ei este conştient că aranjată, această maşină va costa aproape 160.000 de dolari.
Bugatti Type 57S Atlante, 1937 - "descoperirea deceniului pe segmentul hambare", acest automobil ar putea fi una dintre cele mai tari descoperiri ale timpurilor moderne. Acest model este foarte rar, s-au produs numai 17 exemplare şi se va putea vinde cu o sumă foarte mare de bani la licitaţie.
Aston Martin DB4 - maşina a fost găsită într-o condiţie foarte proastă însă o investiţie pentru restaurarea acestui model de senzaţie se va justifica datorită profitului potenţial pe care îl are.
Descoperirea unor supermaşini italiene - Să găseşti o maşină uitată de lume este ceva extraordinar, dar să găseşti la un loc două Ferrari şi un Maserati în condiţie bună...
Mustang GT350 - la stare în care a fost găsit, ai putea spune că acest Mustang tocmai a ieşit dintr-un showroom, însă este o descoperire de hambar. Maşina este într-o condiţie perfectă şi are doar 44 de mile la bord. S-a vândut la licitaţie cu uşurinţă pentru suma de 350.000 de dolari.
Alfa Romeo Giulietta SS, 1960 - deşi se află într-o stare avansată de degradare, acest model va deveni după o restaurare masivă un real motiv să întorci capul pe stradă când îl întâlneşti.
Lagonda LG45 Saloon De Ville, 1937 - Marca Lagonda era sinonim cu luxul în materie de automobile. După puţină muncă de restaurare, această maşină foarte rară va avea o valoare foarte mare.
Drophead 2,6 litri, 1952 - o altă Lagonda descoperită în acelaşi hambar cu LG45-ul, însă într-o condiţie mai bună. Restaurată, valoarea maşinii este de asemenea, imensă.
Chevrolet Corvette Stingray, 1964 - este cel mai popular model sport al secolului XX. Cei care l-au descoperit plin de praf şi noroi în hambar au constatat că motorul este distrus, dar proiectul de restaurare promite o lucrare de calitate.\
Datsun 240Z - renumit pentru asemănarea izbitoare cu Jaguar E-Type, acest model clasic din 1972 a fost găsit cu doar 1.150 de km la bord, fiind pus la păstrare de 40 de ani. Maşina arată bine şi este garantată de fiabilitatea japoneză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24