Auto

Atenţie la avertismentul lui Erik Jonnaert, ACEA: UK importă din România de 27 de ori mai multe maşini decât exportă

Atenţie la avertismentul lui Erik Jonnaert, ACEA: UK...

Autor: Bogdan Alecu

26.03.2019, 00:07 3257

Brexitul va pune în dificultate exporturile şi importurile de maşini dintre Marea Britanie şi România, în condiţiile în care Regatul Unit importă anual maşini de peste 400 mil. euro produse la Craiova şi Mioveni.

„În cazul unui Brexit, trebuie luat în calcul că România exportă mult mai multe maşini în Marea Britanie decât importă de acolo. Potrivit datelor ACEA, în 2018 România a importat din UK numai 1.441 de maşini, în scădere cu 38% faţă de perioada similară a anului anterior, în valoare de 58 mil. euro, şi a exportat în UK 38.758 de maşini, în creştere cu 171% faţă de 2017, în valoare de 406 mil. euro, reprezentând 9% din exporturile României“, a spus Erik Jonnaert, secretar general ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile), organizaţie care reuneşte cei mai mari jucători din industria auto europeană. Pe de altă parte, dacă România importă din UK maşini cu un preţ mediu de 40.000 de euro, luând în calcul Range Rover, Land Rover, Jaguar, dar şi modele Honda şi Nissan sau Bentley şi Aston Martin, preţul mediu al maşinilor exportate din România este de circa 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO