Auto

Nissan lanseaza pe piata romaneasca SUV-urile Pathfinder si Navara si roadsterul 370Z - GALERIE FOTO

Nissan lanseaza pe piata romaneasca SUV-urile Pathfinder si Navara si roadsterul 370Z
01.06.2010, 12:44 62

Renault-Nissan Romania, importatorul marcii nipone pe piatalocala a lansat noile versiuni facelift ale SUV-ului Pathfinder,ale camionetei Navara si noul roadster 370Z.

Faceliftul modelelor de teren a vizat capota, grila bara deprotectie fata si bara de protectie spate. La Navara, lungimeatotala a crescut cu 8 mm. Jantele din aliaj sunt noi, asemeneafarurilor cu xenon si noilor culori metalizate Blue Grey siElectric Blue, aceasta din urma fiind disponibila exclusiv pentruNavara. La interior, plansa de bord si consola au fost redesenatesi dispun acum echipamente noi. Preturile gamei Pathfinder pornescde la 34.650 de euro cu TVA inclus.

Motorul 2,5 dCi common rail dezvolta acum acum 190 CP si 450 Nm.Consumul mediu pentru versiunea cu transmisie manuala a scazut la8,5 litri/ 100km in timp ce emisiile de CO2 au scazut cu 40g/km, la224 g/km. Alaturi de acesta, pe parcursul acestui an va fidisponibil un nou motor V6 dCi care dezvolta 231 CP si 550 Nm.

Nissan Navara a fost conceput in paralel cu Pathfinder, ambelemodele fiind produse in fabrica Nissan din Barcelona. Cele douamodele au in comun platforma si majoritatea specificatiilortehnice.Navara este disponibil in doua versiuni: King Cab, cu douausi plus inca doua semi-portiere care se deschid in sens invers siDouble Cab cu patru usi conventionale. Ambele au acelasiampatament, 3,20 m si aceeasi lungime, 5,27 metri, King Cab avandun spatiu de incarcare mai lung.

Interiorul versiunii King Cab are patru locuri, cele doua locuridin spate fiind potrivite mai degraba pentru copii sau, pe distantescurte, pentru adulti. Spatiul din zona posterioara poate avea insamultiple alte utilizari, datorita sezutului scaunelor care se poaterabata. Disponibil in versiunea de echipare XE, Nissan Navara KingCab are un pret de pornire de 29.570 euro cu TVA. Versiunea DoubleCab ofera un habitaclu mai confortabil pentru 5 persoane, cu obancheta spate cu trei locuri. Pasagerii au la indemana mai multespatii de depozitare iar sezutul banchetei se rabateaza. Gamacuprinde patru versiuni de echipare: XE, SE, LE, LE Plus.

Nissan 370Z Roadster dispune deaceeasi motorizare ca si 370ZCoupe: V6 3,7 litri cu tehnologie VVEL (Variable Valve Event Lift).Aceasta dezvolta 328CP, respectand normele Euro5. Atat cutransmisia manuala in sase trepte cat si cu cea automata cu sapterapoarte, viteza maxima este de 250 km/h. Demarajul 0-100 km/h serealizeaza in 5,5 secunde cu transmisie manuala si in 5,8 secundecu transmisia automata.

Nissan 370Z Roadster este disponibil intr-o unica varianta deechipare, Pack si avand ca unic optional pachetul Premium, carecontine jante din aliaj de 19" si sistemul de navigatie NissanConnect Premium. Pretul este de 46.190 euro pentru versiunea cutransmisie manuala si de 48.690 euro pentru versiunea cu transmisieautomata iar dotarea standard include toate echipamentele desiguranta, confort si lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels