Auto

PIAŢA AUTO. Topul mondial vs. topul local. Volkswagen domină piaţa mondială, iar în România importurile, în timp ce Dacia urcă Renault-Nissan pe locul 4 în lume şi pe 1 pe plan local

PIAŢA AUTO. Topul mondial vs. topul local. Volkswagen domină piaţa mondială, iar în România importurile, în timp ce Dacia urcă Renault-Nissan pe locul 4 în lume şi pe 1 pe plan local

În primul semestru în lume au fost vândute 36 de milioane de maşini, în timp ce în România s-au comercializat 55.000.

Autor: Bogdan Alecu

31.07.2015, 13:48 4248

Topul celor mai mari gru­puri auto pe piaţa lo­cală în funcţie de vân­zările de autovehicule este dominat de grupurile care deţin şi unităţi de producţie în România, respectiv alianţa Renault-Nissan, care în România deţine prin bran­dul francez uzina Au­to­mobile Dacia şi Ford Mo­tor Company, care deţine u­zina de la Craiova, unde asamblează modelul B-Max.

Volkswagen, care în primul se­mes­tru a depăşit Toyota la nivel mondial de­venind grupul cu cele mai mari vân­zări de autovehicule, ocupă locul se­cund pe piaţa locală, cu aproape 11.200 de unităţi, jumătate faţă de cât au măr­ci­le Dacia, Renault şi Nissan ale Alianţei.

Toyota, care până în 2013 era cel mai mare producător la nivel mondial, fiind depăşit de Volkswagen inclusiv în 2014, se regăseşte în România abia pe poziţia a noua. Grupul japonez, care deţine atât brandul Toyota, a anunţat marţi că a vândut 5,02 mi­li­oa­ne de vehicule într-o perioadă de şase luni încheiată în iunie, sub livrările de 5,04 milioane de vehicule raportate de VW în această lună. Vânzările To­yo­ta au scăzut cu 1,5% în primele şase luni ale anului, iar cele ale VW cu 0,5%.

Livrările VW pe piaţa europeană au cres­cut atât pe piaţa germană, cât şi pe cea a Europei Occidentale cu peste 6%. Volkswagen a profitat de creşterea ce­rerii în Europa, care a compensat încetinirea înregistrată de piaţa chineză, cea mai mare a grupului.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO