Auto

Producătorul Borsec a luat 180 de maşini Sandero, cel mai mare contract semnat de Dacia în acest an

Producătorul Borsec a luat 180 de maşini Sandero, cel mai mare contract semnat de Dacia în acest an

Autor: Bogdan Alecu

06.10.2010, 23:52 124

În 2010 alături de Logan şi San­dero o pondere semnificativă învânzările de flote o are şi noul SUV Duster, ales atât de firmeletelecom precum Orange, cât şi de cele de pază.
"Am dublat vânzările către mari companii în 2010 faţă de 2009 şisuntem la acelaşi nivel cu 2008. Dacă luăm în calcul vânzărilecătre firme mici şi mijlocii, aici lucrurile stau mai delicatdeoarece avem o scădere uşoară faţă de 2009", a declarat ViorelAsaftei.

Automobile Dacia a livrat ieri o flotă de 180 de automobileSandero, prin intermediul dealerului din Bucu­reşti Meridian Sud,către compania Romaqua Group.
"Estimăm că în perioada următoare vor creşte vânzările de flotecătre firme, tendinţa este una crescătoare. Noi avem destul demulte afaceri în discuţie. Deşi a fost un an de criză, am făcutlivrări importante de flote atât pe Dacia, cât şi pe Renault. Acumvedem o revenire în special în ceea ce priveşte firmele maimici."

Potrivit oficialilor Dacia valoarea contractului se ridică la peste1,5 mil. euro, în condiţiile în care modelele livrate suntversiunea ClimaPlus, cu motorizare pe benzină de 1,2 litri 75 CPEuro 5, care are un preţ de aproximativ 8.700 de euro. EchipareaincludeABS, radio-CD, geamuri electrice faţă, închiderecentralizată şi aer condi­ţionat.
"Parteneriatul cu grupul Romaqua va continua şi în 2011, flota de180 de modele Sandero este doar începutul. Acest parteneriat vacontinua şi pe alte segmente", a spus Asaftei.
Romaqua Group a achiziţionat cele 180 de maşini prin leasingfinanciar, serviciile fiind furnizate de UniCredit Leasing.

"Cel mai bine vândute modele prin flote sunt Logan sedan, însăexistă o tendinţă accentuată în ceea ce priveşte Sandero şi LoganVan pentru echipe tehnice, dar şi Duster. Se cumpără Duster pentruechipele tehnice, cum este cazul celor de la Orange. Volumul deflote pentru SUV este în creştere acum."
Potrivit directorului, aceasta este cea de-a doua flotă Daciafinanţată de UniCredit Leasing, prima fiind cea de anul trecut,alcăuită din 200 de utilitare Logan Van. "Ca modalitate deachiziţie în ceea ce priveşte flotele Dacia, există o pondereechilibrată între leasing ope­raţional, financiar şi cash", asubliniat Viorel Asaftei.
În 2011 este posibil ca Dacia să încheie un parteneriat inclusiv cuMinisterul Administraţiei şi Internelor pentru livrarea de SUV-uriDuster, în prezent fiind livrată o singură maşină către poliţie, caparte a unui parteneriat, SUV-ul fiind în teste.

"Nu ştim încă dacă vom livra mai multe Dustere pentru Ppoliţie.Mo­mentan avem un parteneriat, le-am oferit un Duster spre testare.Sperăm că vor fi. Va urma spre exemplu să oferim şi alte Dustere latest către alte structuri din Ministerul de Interne. Şi jandarmiişi poliţia de frontieră vor avea Dustere spre testare într-unprogram al Dacia", a declarat Viorel Asaftei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels