Auto

Xavier Martinet, directorul de marketing şi vânzări Dacia: Duster 3 va fi cel mai scump de până acum. Investim mult în el deşi suntem mulţumiţi de generaţia actuală. Una din patru maşini Dacia Jogger comandate este pentru versiunea hibridă, pentru care clienţii aşteaptă şase luni

Autor: Bogdan Alecu

19.07.2023, 18:00 221

Vânzările Dacia au urcat cu 24% în primul semestru din 2023, la 345.432 de maşini, volum care anunţă un volum care se va apropia de 700.000 de maşini  Anul 2019 a fost cel mai bun pentru Dacia de până acum, cu 736.000 de unităţi vândute.

Lipsa componentelor încă pune presiune pe producţia uzinelor Dacia din România şi Maroc, însă volumele livrate către acestea au permis livrarea a peste 345.000 de maşini în prima jumătate a anului.

„Vânzările Dacia au crescut cu 24% în pri­mul semestru al acestui an şi am ajuns la o cotă de piaţă de 4,5% în Europa. Pentru a doua jumătate de an comenzile nu sunt fan­tastice, pentru că toată piaţa este afectată, nu este ceva specific Dacia, însă avem comenzi pentru următoarele trei luni şi jumătate“, a explicat Xavier Martinet, director de marketing vânzări & operaţiuni, Dacia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO