Eveniment

Cine este Tehnologica Radion, „abonată“ la contractele cu statul

Cine este Tehnologica Radion, „abonată“ la contractele cu statul

Autor: Andreea Neferu

22.10.2012, 00:06 1275

Tehnologica Radion, firmă bucureş­teană controlată de omul de afaceri Theodor Berna, este unul dintre cei mai mari construc­tori de pe piaţa locală, ocupând anul trecut poziţia a treia în topul celor mai mari companii de construcţii cu acţionariat românesc după cifra de afaceri.

Compania a câştigat de-a lungul timpului o serie de contracte cu statul: potrivit datelor ZF, Tehnologica Radion a câştigat numai în 2009 şi 2010 contracte de achiziţii publice de 386 de milioane de euro.

Theodor Berna este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din industria construc­ţiilor. Cu un business de aproape 138 de milioane de euro şi un profit de 5,5 mil. euro anul trecut, Tehnologica Radion avea anul trecut datorii totale de 87,1 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

De numele acestei firme, care în ultimii ani a câştigat mai multe contracte cu statul, se leagă şi contestarea, în urmă cu un an şi jumătate, a licitaţiei de peste 100 de milioane de euro pentru lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj, fapt ce a condus la reluarea licitaţiei. Nici până acum nu a fost încă adjudecat respectivul contract.

Tehnologica Radion, alături de alte 10 firme de construcţii, s-au aflat la începutul aces­­tui an sub lupa Consiliului Concurenţei pri­vind o posibilă înţelegere de a participa cu oferte trucate la licitaţiile de întreţinere şi ad­ministrare a străzilor din Capitală. Totodată, în această primăvară au apărut informaţii potrivit că­rora Comisia Europeană a constatat nere­guli la o licitaţie a Primăriei sectorului 3 din 2009, în valoare de aproximativ 110 milioane de euro, câştigată de un consorţiu de firme, printre care se număra şi Tehnologica Radion.

La începutul acestui an Tehnologica Radion figura pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ca având licenţă de distribuţie a gazului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO