(auxiliar)

Jaydeep Singh, Dicor Galaţi: Este momentul ca agricultura românească să devină „furnizorul verde“ al Europei

Jaydeep Singh, Dicor Galaţi: Este momentul ca...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.11.2023, 00:07 239

Poziţia României pe harta europeană, faptul că suntem în top cinci ca suprafaţă de teren arabil pe bătrânul continent, interesul Europei spre autosuficienţă în materie de cereale, dar şi războiul din Ucraina care au pus sub semnul întrebării producţia de cereale în această ţară, sunt oportunităţi pentru România, care poate să-şi întărească şi să îşi crească rolul pe care îl are în agricultura europeană, crede Jaydeep Singh, CEO al Dicor Holding Galaţi.

Dicor Holding este un grup de companii care are în portofoliu atât utilaje agricole, cât şi piese de schimb şi oferă şi servicii de proiectare a sistemelor de irigare. „Având în vedere evenimentele din ultimii trei ani, este un moment decisiv pentru România să iasă din umbră şi să devină «furnizorul verde» (green basket) al Europei. Dacă ne uităm din punct de vedere logistic, România are un potenţial foarte mare datorită poziţiei geo­grafice. De asemenea, importante asset-uri ale României sunt şi clima, dar şi faptul că terenurile sunt fertile“, a spus Jaydeep Singh în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO