Bănci și Asigurări

ABN Amro: Nu am planificat restructurari dupa venirea RBS

08.09.2008, 19:27 20

Cei 1.700 de angajati ai filialei locale a grupului olandez ABN Amro, care a fost preluata de catre britanicii de la Royal Bank of Scotland (RBS), a doua banca din Marea Britanie, nu vor fi afectati de vreo restructurare, sustine Ena Badeanu, directorul de resurse umane al ABN Amro Bank Romania.
"Am fost intr-o pozitie foarte privilegiata avand in vedere ca RBS nu are vreo prezenta pe piata locala. In aceasta situatie nu putem vorbi despre o integrare si nu ne gandim la reduceri de personal, la reorganizari sau restructurari", a declarat Badeanu.
In urma preluarii, RBS a devenit prima banca din Marea Britanie care a intrat pe piata romaneasca, marca ABN Amro urmand sa dispara in aceasta toamna printr-un proces de rebranding. In prezent, managerii RBS continua sa vina regulat la Bucuresti pentru a discuta despre business si pentru a evalua operatiunile de pe plan local.
"In general, cand are loc o tranzactie de genul acesta apar tot felul de speculatii si, pe fondul lipsei unor informatii oficiale, sigur ca reactiile oamenilor pot sa fie diferite. Chiar si in aceasta situatie, noi n-am inregistrat astfel de 'tulburari'. In general, oamenii nu au fost nelinistiti", afirma directorul de resurse umane.
Pentru managerii locali provocarea a fost sa-i convinga pe britanici ca businessul din Romania este viabil si are credibilitate pentru viitor.
"Evolutia noastra in Romania are credibilitate, avand in vedere ca de 13 ani noi am crescut constant si am avut rezultate bune, nu a fost doar un boom inregistrat in ultimii ani", mai adauga Badeanu, precizand ca unul dintre elementele care i-au impresionat pe reprezentantii RBS este faptul ca toti angajatii ABN Amro vorbesc limba engleza.
Anual, numarul de angajati ai ABN Amro creste cu aproximativ 10%. In prezent, in banca lucreaza 1.700 de angajati, in timp ce in divizia de brokeraj ABN Amro Securities - noua persoane.
De cele mai multe ori, in urma unor astfel de preluari, cumparatorul poate opera restructurari drastice. Un exemplu este BCR, cea mai mare banca de pe piata, care trece printr-un proces de restructurare dupa ce a fost cumparata de catre austriecii de la Erste Bank si trebuie sa ajunga la 8.700 de posturi la sfarsitul anului, fata de peste 11.000 in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO