Bănci și Asigurări

O nouă achiziţie? Fondul de investiţii american J.C. Flowers se uită acum la Crédit Agricole România. Francezii deţin o bancă mică, cu active de numai 400 mil. euro, care pare uitată în bilanţul grupului de 1.800 de mld. euro

Credit Agricole este una dintre cele mai mari bănci din Franţa şi un gigant finan­ciar euro­pean, aflat în top 10 mondial după ac­ti­vele deţinute de 1.800 miliarde de euro, dar în Ro­mânia au o prezenţă extrem de redusă. De-a lungul anilor ei au mai încercat să vândă banca de la Bucureşti, dar după ce deschideau data-room-ul imediat îl închideau fără nicio decizie.
Dacă ar achiziţiona şi Credit Agricole, JC Flowers cu First Bank ar intra în top 10 bănci din România.

Credit Agricole este una dintre cele mai mari bănci din Franţa şi un gigant finan­ciar euro­pean, aflat în top 10 mondial după ac­ti­vele deţinute de 1.800 miliarde de euro, dar în Ro­mânia au o prezenţă extrem de redusă. De-a lungul anilor ei au mai încercat să vândă banca de la Bucureşti, dar după ce deschideau data-room-ul imediat îl închideau fără nicio decizie. Dacă ar achiziţiona şi Credit Agricole, JC Flowers cu First Bank ar intra în top 10 bănci din România.

Autor: Cristian Hostiuc

12.08.2019, 19:20 541

Francezii deţin la Bucureşti o bancă mică, aflată pe locul 23, cu o cotă de piaţă de numai 0,42%, la active de 400 de milioane de euro, care pare uitată în bilanţul gigant al grupului de 1.800 miliarde de euro (tot sistemul bancar românesc de abia se apropie de 100 de miliarde euro).

Fondul american de inves­tiţii J.C. Flowers, care deţine First Bank România, se uită la Credit Agricole pentru o nouă achiziţie pe piaţă, după ce a cumpărat Piraeus Bank şi Leumi Bank.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, J.C. Flowers a intrat în data-room-ul deschis de francezii de la Credit Agricole, cei care deţin banca din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO