Bănci și Asigurări

Actiunile BRD, impinse in sus de zvonuri

06.12.2002, 00:00 32

Pe o piata bursiera pe care se manifesta o tendinta de scadere generala a cotatiilor, actiunile Bancii Romane pentru Dezvolare au urcat ieri pana la 27.500 lei/actiune.  Ultimul pret, de 27.000 lei/actiune a fost cu 2,6% mai mare fata de cel de miercuri.
Pe piata exista zvonuri confom carora actionarii bancii ar putea sa nu aprobe in Adunarea Generala din data de 17 decembrie majorarea de capitalului social cu diferente din reevaluarea activelor si diferente de curs valutar in valoare de 700 miliarde de lei.'
"Pe 17 decembrie va avea loc, asa cum de stie deja, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor nostrii si fara discutie se va discuta si aproba probabil majorarea capitalului social", a declarat pentru Ziarul Financiar Bogdan Baltazar., presedintele BRD-SocGen.
 La inceputul lunii noiembrie, actiunile BRD se tranzactionau in jurul pretului de 28.000 lei/actiune. Anuntarea convocarii AGA a produse o crestere a pretuuli pana la 31.000 lei/actiune, iar dupa trecerea datei de referinta si dupa clarificarea confuziilor privind convocatorul AGA, pretul parea sa se stabilizeze in jurul valorii de 24.000 lei/actiune. Brokerii spuneau ca scaderea pretului de la 28.000 lei/actiune la 24.000 lei/actiune este normala pentru ca o actiune urma sa reprezinte o cota procentuala mai mica din capitalul bancii. In ultima perioada insa pretul actiunilor BRD se apropie de cel anterior anuntarii majorarii de capital.
Pe de alta parte investitorii coreleaza oparatiunea de majorare de capital de la BRD cu cea de la producatorul de abalaje MJ Maillis. Actionarii Maillis au hotarat ca vor distribui actiuni gratuite actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la o data de inregistrare - 13 decembrie, ulterioara AGA, in timp ce actionarii BRD vor discuta distribuirea actiunilor gratuite celor care detineau actiuni ale bancii la data de 20 noiembrie.
Actiunile Bancii Transilvania s-au inscris pe tendinta generala a pietei. Pretul a coborat pe parcursul zilei pana la 3.200 lei/actiune, iar ultima tranzactie de pe piata s-a realizat la pretul de 3.250 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO