Bănci și Asigurări

Administratorii de pensii vor putea să investească în fonduri de private equity şi infrastructură

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

16.12.2011, 00:00 183

Administratorii de fonduri de pensii private vor putea să investească şi în alte clase de active, cum ar fi fondurile de private equity, mărfuri sau în proiecte de infrastructură, potrivit unei norme aprobate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Conform noilor prevederi, fondurile de pensii private pot investi până la 10% din active în proiecte de infrastructură.

De asemenea, limita investiţiilor private de capital - private equity - a fost majorată la 10% atât pentru fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II), cât şi pentru cele facultative (pilonul III). La finele lunii noiembrie activele fondurilor de pensii private se ridicau la 6,63 miliarde de lei, în creştere cu 2,8% faţă de luna anterioară.

"Elaborarea noului act normativ a fost impusă atât de evoluţiile economico-financiare, cât şi de necesităţile investiţionale ale sistemului de pensii private, în vederea asigurării unei bune corelaţii între riscuri şi performanţe", potrivit CSSPP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO