Bănci și Asigurări

Analiştii OTP: Dobândă-cheie de 4,5% la final de 2022 şi vârf al inflaţiei de 9,5% în aprilie-mai

Analiştii OTP: Dobândă-cheie de 4,5% la final de 2022...

Autor: Mircea Nica

11.04.2022, 00:03 264

Rata dobânzii de politică monetară ar putea atinge nivelul de 4,5% până la finalul anului 2022, în timp ce inflaţia se estimează că va atinge vârful de 9,5% în perioada aprilie-mai, dar cu perspective de scădere treptată ulterior, a transmis OTP Bank.

„Anticipăm un vârf al inflaţiei de 9,5% în perioada aprilie-mai, cu şanse destul de bune de a vedea o scădere treptată ulterior. Pentru a combate această situaţie, banca centrală a continuat să majoreze dobânda de referinţă cu 50 de puncte de bază, ultima majorare de acest fel având loc la începutul lunii aprilie. Pe lângă alte măsuri de înăsprire a politicii monetare, este foarte probabil ca BNR să continue cu astfel de majorări, astfel încât rata dobânzii de referinţă ar putea atinge nivelul de 4,5% până la finalul acestui an“, susţin analiştii OTP. 

Perspectivele de creştere economică ale României pentru acest an vor fi sub medie în comparaţie cu alte economii din regiune, în timp ce nevoia de consolidare fiscală este mai acută decât în alte ţări din CEE, din cauza faptului că România se află în procedura de deficit excesiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO