Bănci și Asigurări

Aproape 70.000 de persoane au îngroşat rândul restanţierilor în august faţă de anul trecut

Aproape 70.000 de persoane au îngroşat rândul...

Autor: Liviu Popescu

30.09.2015, 16:00 67

Numărul persoanelor fizice care figurează cu întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor la credite a ajuns în august la aproximativ 719.000 de restanţieri, în creştere cu aproape 70.000 de persoane, şi a atins maximul ultimilor doi ani, potrivit BNR.

Tendinţa ascendentă a nu­mă­rului restanţierilor ca­rac­teristică ultimelor 12 luni reprezintă o situaţie pa­ra­doxală în condiţiile în care economia şi salariile au crescut în acest interval de timp, iar costul finan­ţării s-a redus, în unele cazuri dobânzile ajungând chiar la minime istorice.

Totuşi, analiştii spun că avansul pe care îl înregistrează numărul restan­ţie­ri­lor în perioadele tipice pentru con­cedii, cum sunt lunile de iarnă şi mai ales cele de vară, este unul care ţine de sezonalitate având în vedere că mulţi clienţi persoane fizice ai băncilor pre­feră să sară peste plata ratelor la credite şi preferă să-şi plătească vacanţele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO