Bănci și Asigurări

Asigurarea casei devine obligatorie de la 15 iulie

Foto Shutterstock

Asigurarea casei devine obligatorie de la 15 iulie

Autor: Ciprian Valentin Botea

30.06.2011, 00:09 4484

Aproape 6 milioane de români care nu au cumpărat până acum oasigurare de locuinţă riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între100 şi 500 de lei dacă nu încheie o poliţă obligatorie saufacultativă până la data de 15 iulie. Numai un sfert din locuinţeledin România sunt asigurate în prezent.

Numărul poliţelor obligatorii - care acoperă doar dauneleproduse de cutremure, alunecări de teren şi inundaţii - este decirca 575.000, ceea ce înseamnă un grad de cuprindere de 7% dintotalul locuinţelor.

"Vânzările au accelerat în ultima perioadă şi se vând câteva miide poliţe în fiecare zi", a declarat Marius Bulugea, directorulgeneral al PAID, compania care emite poliţele obligatorii. Alte 1,6milioane de case şi apartamente sunt asigurate printr-o poliţăfacultativă, care acoperă mai multe riscuri, cum ar fiincendiul.

O poliţă obligatorie costă 10 sau 20 de euro şi acoperă dauneleproduse în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. O asigurarefacultativă este mai scumpă, ajungând în medie la 50 de euro, darpe lângă faptul că acoperă mai multe riscuri, şi sumele asiguratesunt mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO