Bănci și Asigurări

Asigurătorii câştigă în primă fază, la Curtea de Apel Bucureşti, anularea plafonării RCA din 2016. Guvernul ar urma să achite asigurătorilor aproape 1 mil. lei cheltuieli de judecată. Dacă plafonarea de atunci nu a fost legală, cum rămâne cu cea actuală?

Asigurătorii câştigă în primă fază, la Curtea de...

Autor: Mircea Nica

15.04.2024, 00:06 114

În 2016, Guvernul de atunci a dat o ordonanţă prin care tarifele RCA au fost îngheţate la un nivel stabilit de ASF pentru o perioadă de 6 luni Această plafonare a venit într-un moment în care piaţa se afla într-un context asemănător cu cel actual, respectiv două falimente mari pe zona RCA, Astra şi Carpatica Deşi plafonarea a vrut să împiedice creşterea excesivă a tarifelor, România a riscat şi un infringement din partea Comisiei Europene.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea asigurătorilor de anulare a unei hotărâri privind plafonarea tarifelor RCA la un nivel maximal din 2016. Guvernul va achita companiilor de asigurare peste 917.000 lei cheltuieli de judecată, conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei. În termen de 15 zile guvernul poate face recurs la această decizie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO