Bănci și Asigurări

Asirom: Ne aşteptăm la o creştere a subscrierilor în acest an, dar nu spectaculoasă, din cauza plafonării tarifelor la RCA

Juraj Lelkes, preşe­dintele directoratului Asirom: Obiectivul nostru pentru 2017 este o cotă de piaţă de circa 12%

Juraj Lelkes, preşe­dintele directoratului Asirom: Obiectivul nostru pentru 2017 este o cotă de piaţă de circa 12%

Autor: Anelis Baciu

06.02.2017, 00:05 194

Asirom, al doilea cel mai mare jucător din piaţa locală de asigurări, estimează o creştere a primelor brute subscrise în acest an, însă de o amploare mult mai mică decât în anul 2016, ca urmare a plafonării tarifelor pentru poliţele auto obligatorii (RCA), a de­clarat pentru ZF Juraj Lelkes, preşe­dintele directoratului Asirom.

Asigurătorul a depăşit pragul de un miliard de lei la nivelul primelor brute subscrise anul trecut, 2016 fiind cel mai bun an din punctul de vedere al vânzărilor pentru compania aflată în portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG). Potrivit estimărilor ZF, creşterea afacerilor Asirom anul trecut a fost de circa 60%.

„În 2017 vom continua dezvoltarea pe care am început-o anul trecut. Vom avea o creştere a subscrierilor, dar nu spectaculoasă, dat fiind contextul din piaţa RCA. Ne interesează şi ne uităm atent la cota de piaţă. Obiectivul nostru pentru 2017 este o cotă de piaţă de circa 12%“, a explicat Juraj Lelkes. El a subliniat faptul că în asigurări, dar şi în alte industrii cota de piaţă este importantă, ea reflectând forţa unei companii. Cei mai mulţi şefi ai companiilor locale de asigurări afirmă însă că profitabilitatea este un indicator mult mai important decât cota de piaţă pentru companiile pe care le conduc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO