Bănci și Asigurări

Atenuarea impactului legii dării în plată dă un imbold avansului autorizaţiilor de construire: plus 16% în septembrie

Atenuarea impactului legii dării în plată dă un...

Autor: Roxana Rosu

01.11.2016, 00:05 281
Autorizaţiile de construire clădiri rezidenţiale au crescut cu 15,9% an/an în septembrie, şi, potrivit economiştilor Băncii Transilvania, acest lucru s-a petrecut ca urmare a atenuării impactului legii dării în plată.
 
„În primele nouă luni ale anului indicatorul a scăzut cu 1,6% an/an, ca urmare a resimţirii distorsiunilor deter­minate de acest proiect legislativ“, explică Andrei Rădulescu, senior economist al BT. Potrivit datelor publicate ieri de INS, în septembrie însă, faţă de septembrie trecut, creşterea a fost reluată. Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut în septembrie cu 15,9% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi cu 2,3% faţă de luna precedentă. În primele nouă luni ale anului au fost eliberate 30.047 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 1,6% faţă de primele nouă luni ale anului anterior.
 
În luna septembrie au fost eliberate 4.061 autorizaţii de construire, dintre care 57,4% au fost pentru zona rurală. Comparativ cu august s-a remarcat o creştere a numărului de autorizaţii de cons­truire eliberate pentru clădiri rezi­denţiale în zonele Bucureşti-Ilfov (+322 autorizaţii), Centru (+33) şi Nord-Est (+7), în timp ce scăderi au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Nord-Vest (-109 autorizaţii), Sud Muntenia (-70), Sud-Vest Oltenia (-42), Vest (-28) şi Sud-Est (-22).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO