Bănci și Asigurări

Care au fost cele mai creditate sectoare în nouă luni din 2020 faţă de 2019. Creditele pentru agricultură au continuat să crească rapid, cu 12% faţă de nouă luni din 2019, până la un sold de 20,8 mld. lei

Care au fost cele mai creditate sectoare în nouă luni...

Autor: Mircea Nica

20.11.2020, 19:45 424

♦ Cea mai slabă dinamică a creditării înregistrată la finalul lunii septembrie 2020 a fost pe sectorul creditării industriei, unde ritmul de creÅŸtere a fost de doar 0,7%.

Agricultura, sectorul cu cea mai dinamică creditare, a în­registrat la sfârşitul prime­lor nouă luni din 2020 o valoare a creditelor acordate şi angaja­men­tor asumate de instituţiile de credit din România de 20,8 mld. lei, în creştere cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, conform datelor BNR.

Acest sector a înregistrat creşteri accen­tua­te în ultimii ani, dar cu toate acestea pon­de­rea agriculturii în creditele totale acordate de bănci pe piaţa locală este în continuare mi­că, de doar 4,7%. În contextul în care ma­jo­ri­ta­tea băncilor mari din piaţă au intensificat pro­gramele de creditare sectorială, dinamica finan­ţărilor pentru agricultură nu este sur­prin­zătoare, mai ales că este un segment pe care atât băncile comerciale, cât şi Uniunea Europeană au pus accent în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO