Bănci și Asigurări

Banca Românească îşi mută centrala în Euro Tower

Banca Românească îşi mută centrala în Euro Tower

Autor: Liviu Chiru, Cristi Moga

09.06.2011, 23:48 1853

Banca Românească, filiala locală a grupului financiar elenNational Bank of Greece, a închiriat 3.250 de metri pătraţi înclădirea de birouri Euro Tower (foto), situată la intersecţiastrăzilor Barbu Văcărescu cu Lacul Tei.

Prin această mutare grecii vor elibera atât spaţiile de birouripe care le ocupau în clădirea Union, din strada Ion Câmpineanu, câtşi pe cele de pe Bulevardul Unirii. În clădirea Union va ră­mânedoar sucursala care funcţionează în prezent.

"Aceasta este o decizie importantă şi face parte din strategiaBăncii Româneşti de eficientizare a ope­raţiunilor sale", spuneMarinos Stratopoulos, directorul general al băncii. Oficialiibăncii nu au precizat durata contractului şi nici valoarea. Laparterul clădirii Euro Tower va funcţiona şi o agenţie a băncii.Birourile vor fi desfăşurate pe patru niveluri, între etajele patruşi şapte.

Banca Românească a fost de altfel implicată şi în finanţareaclădirii, alături de Piraeus oferind dezvoltatorilor un împrumut de24 de milioane de euro plus 12 milioane de lei (echivalentul acirca 3 mil. euro).

La preţul mediu de închiriere din piaţă, de 16-17 euro pe lunăpentru un metru pătrat, Banca Românească ar plăti o chirie lunarăde circa 55.000 de euro, adică peste 660.000 de euro pe an.

Contractul pentru spaţiul pe care Banca Românească îl va ocupaîn Euro Tower a fost îndelung negociat, astfel că deşi elenii aveauantecontract semnat încă de la începerea lucrărilor de construcţie,mutarea propriu-zisă va avea loc la circa un an de la darea înfolosinţă a imobilului.

Printre chiriaşii clădirii se mai nu­mără Avon, SchneiderElectric, Arcelor Mittal, Huawei şi eSilicon, proprietariiproiectului fiind olandezii de la Cascade şi fondul britanic deinvestiţii ECDC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO