Bănci și Asigurări

BCE ţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,15%

BCE ţine dobânda de politică monetară la minimul...

Autor: Luiza Chiroiu

07.08.2014, 15:39 191

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,15%, 0,40% şi, respectiv, -0,10%", se arată într-un comunicat al instituţiei europene.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, va susţine o conferinţă de presă, în care va explica decizia luată de BCE. În condiţiile în care Italia a reintrat în recesiune, iar economia europeană dă semne că îşi încetineşte creşterea, Draghi va trebui să explice cum vor reacţiona statele din zona euro în legătură cu sancţiunile impuse Rusiei.

BCE a redus la începutul lunii iunie rata cheie la un nou minim record, de la 0,25% la 0,15%, şi a coborât rata la depozitele constituite de instituţiile de credit la -0,1%, devenind astfel prima mare bancă centrală care taxează banii păstraţi de bănci în conturi la BCE.

Draghi a declarat în luna iunie că relaxarea cantitativă, care ar presupune achiziţii semnificative de obligaţiuni, rămâne o opţiune pentru bancă dacă se ajunge la deflaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO