Bănci și Asigurări

BCR plateste de azi 3,59 lei pe obligatiune

28.05.2007, 15:37 18

De astazi si pana marti, 5 iunie, BCR plateste primul cupon in valoare de 3,59 lei/obligatiune aferent emisiunii de bonduri in lei lansate la sfarsitul lui noiembrie 2006.
Obligatiunile au fost emise pe trei ani la o dobanda fixa de 7,25% pe an, plata dobanzii urmand a se face semestrial, sub forma a sase cupoane. Plata primului cupon va fi efectuata in reteaua de unitati BCR pentru toti detinatorii de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la data de referinta.
BCR a vandut 2,4 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 100 de lei. Incepand de pe 29 martie, obligatiunile BCR sunt tranzactionate la Bursa, pana in prezent fiind inregistrate doar 179 de tranzactii in valoare de 255 mil. lei. Vineri, ultimul pret a fost de 100, 30 lei, in conditiile in care a fost realizata o singura tranzactie. De la inceputul lunii mai pretul se afla pe un trend ascedent, dupa ce de la jumatatea lui aprilie alunecase sub valoarea nominala a unei obligatiuni, pana la 99 de lei.
Nemultumita de interesul investitorilor locali, BCR pregateste un program de finantare prin obligatiuni pentru piata externa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO