Bănci și Asigurări

BCR revine pe profit, dar cu un câştig modest: 18 mil euro în T1

BCR revine pe profit, dar cu un câştig modest: 18 mil euro în T1

Dominic Bruynseels, CEO al grupului BCR

Autor: Liviu Chiru

28.04.2011, 23:59 201

BCR, cel mai mare grup financiar local, a încheiat primultrimestru cu un profit net modest, de 76,1 milioane de lei (circa18 mil. euro), menţinerea situaţiei economice dificilereflectându-se în rezultatul final, care reprezintă mai puţin de otreime din câştigul realizat în perioada similară din 2010.

Reprezentanţii BCR notează însă că veniturile au crescut faţăde trimestrul al patrulea din 2010, ceea ce a permis grupului săiasă din zona de pierdere. "Contextul economic dificil continuă săaibă impact negativ asupra cli­enţilor noştri şi, în consecinţă,asupra BCR", spune Dominic Bruynseels, CEO al grupului BCR.

În continuare cheltuielile cu provizoanele au rămas ridicate, la457 de milioane de lei (circa 109 mil. euro). Spre deosebire deultimele trei luni ale anului trecut, BCR a reuşit însă să îşimajoreze veniturile operaţionale cu 8%, la puţin peste 1 mld. lei(241 mil. euro).

"O piaţă a creditării încă slabă, cu volume nu mai mari decâtanul trecut şi probabil o marjă de dobândă mai mică au afectatveniturile din dobânzi. Nu cred că trimestrul al doilea va arătasemnificativ mai bine", spune Florin Ilie, directoruldepartamentului pieţe de capital al ING Bank, care urmăreşterezultatele financiare ale grupului austriac Erste, principalulacţionar al BCR, ale cărui acţiuni sunt listate şi la Bursa de laBucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO