Bănci și Asigurări

BRD obţine un profit record în 2023, de peste 1,6 mld. lei, plus 27%. Maria Rousseva, noul CEO, spune că strategia băncii este să crească cota de piaţă organic, ţintind în continuare locul 3 în piaţă, concomitent cu profitabilitatea bună. Niciun comentariu legat de posibila vânzare a băncii

Autor: Claudia Medrega

09.02.2024, 00:07 1161

„Există întotdeauna oportunitatea să creşti prin două modalităţi, organic sau prin achiziţii. În cazul BRD, strategia a fost de a prefera creşterea organică. Suntem capabili să creştem organic. Nu putem spune că este singura cale de a creşte pentru viitor. Am văzut că suntem buni pe creşterea organică. Piaţa este foarte atractivă, iar BRD este un nume. Continuăm să creştem şi să fim încrezători. Poza BRD este foarte pozitivă, suntem o bancă mare, în creştere, pe o piaţă mare, în creştere“, a spus noua şefă a BRD la conferinţa de anunţare a rezultatelor financiare pentru 2023.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în anul 2023 un profit net record de peste 1,6 mld. lei, în creştere cu 27% faţă de rezultatul din 2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în 2023 de circa 1,66 mld. lei, cu 24% mai mare faţă de 2022, ROE fiind de 21%. Strategia băncii în continuare este să crească cota de piaţă organic, ţintind în continuare locul 3 în piaţă, concomitent cu profitabilitatea bună, după cum a spus Maria Rousseva, noul CEO al băncii româneşti cu capital francez care nu a făcut niciun comentariu legat de informaţiile care au apărut privind posibila vânzare a băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO