Bănci și Asigurări

Brokerii au ajuns să controleze 55% din piaţa de asigurări

Brokerii au ajuns să controleze 55% din piaţa de...

Autor: Anelis Baciu

16.06.2014, 20:09 347
Companiile de brokeraj în asigurări au intermediat poliţe în valoare de peste un miliard de lei în primele trei luni ale acestui an şi au ajuns astfel la un grad de in­termediere de 55%, potrivit datelor Au­to­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Gradul de intermediere în asigurări a urcat cu 10 puncte procentuale în pe­rioa­da ianuarie-martie a acestui an, comparativ cu acelaşi interval al anului trecut. Doar comparativ cu finalul anului trecut, gradul de intermediere este mai mare cu opt puncte procentuale.
 
România se numără printre ţările cu cele mai mari ponderi ale vânzărilor de asigurări prin brokeri. Dintre ţările euro­pene, numai Irlanda, Marea Britanie şi Belgia înregistrează o pon­dere mai mare a intermediarilor, de peste 50%. Pe de altă parte, în ţări pre­cum Italia, Croaţia sau Turcia modelul de business se bazează în principal pe vânzările directe şi agenţi proprii.
 
Societăţile locale de brokeraj sunt vizibile în special pe zona de asigurări generale, în timp ce pe piaţa poliţelor de viaţă poziţia lor este estompată de agenţi. Brokerii intermediază sub 10% din volumul subscrierilor pe asigurări de viaţă, faţă de peste 50% pe segmentul asigurărilor generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO