Bănci și Asigurări

CEC Bank a dat credite de peste 100 mil. lei prin programele guvernamentale FamilyStart şi StudentInvest şi vrea o nouă suplimentare a plafonului

CEC Bank a dat credite de peste 100 mil. lei prin...

Autor: Roxana Rosu

11.12.2023, 13:45 225

CEC Bank a acordat credite de peste 100 milioane lei în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart şi StudentInvest, în cadrul a doua tranşe de plafoane succesive, şi analizează posibilitatea solicitării unei noi suplimentări a plafonului.  

Pentru al doilea an consecutiv, CEC Bank a continuat parteneriatul dezvoltat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi cu Fondul Român de Contragarantare şi a acordat credite în cadrul celor două programe.

Dobânda, comisioanele de analiză, precum şi comisioanele de gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate de către stat, iar garanţiille sunt disponibile în limita unor plafoane alocate băncilor, pe baza unor analize şi calcule de risc.

În această primă etapă, au fost acordate peste 300 finanţări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul programului StudentInvest şi 190 finanţări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul Programului FamilyStart.

Dat fiind interesul crescut al clienţilor pentru astfel de produse în acest an, CEC Bank a solicitat majorarea plafoanelor de garantare în condiţiile relansării produselor de finanţare cu caracteristici recalibrate conform nivelului de risc asociat, precum şi cu obiectivele băncii privind capitalul şi lichiditatea.

Noile finantari sunt acordate pe o perioada maximă de 5 ani si beneficiaza de o perioada de utilizare de 1 an, în conformitate cu politica de risc a Băncii şi respectând termenii contractuali stabiliti de comun acord cu toate părţile implicate. Cererile deja primite în prima fază şi nesoluţionate au fost reevaluate cu prioritate, potrivit noilor condiţii de creditare, în limita noului plafon.

Această a doua tranşă a depăşit nivelul alocat iniţial, pentru programul FamilyStart solicitându-se 35 milioane lei şi pentru StudentInvest 25 milioane lei.

CEC Bank  estimează că până la finele anului anului va acorda credite pe cele două programe în limita unui plafon de garantare de peste 100 milioane lei.

Deoarece şi a doua tranşă este în curs de alocare completă, banca analizează posibilitatea solicitării unei noi suplimentări a plafonului. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO