Bănci și Asigurări

Cererile de despăgubiri au sărit cu 30% în februarie, susţin brokerii

Cererile de despăgubiri au sărit cu 30% în februarie, susţin brokerii

Autor: Ciprian Valentin Botea

21.02.2012, 00:00 435

Brokerii de asigurări afirmă că au înregistrat creşteri de până la 30% ale dosarelor de daună pe segmentele Casco şi property din cauza fenomenelor meteo extreme din ultimele săptămâni şi se aşteaptă la mai multe cereri de daune după topirea zăpezii.

Alături de asigurările auto şi cele de locuinţe, brokerii se aşteaptă la daune semnificative şi pe segmentul poliţelor de răspundere civilă, potrivit UNSICAR, asociaţia profesională a brokerilor de asigurări.

"Ne aşteptăm la daune cauzate de greutatea stratului de zăpadă, fie de dimensiuni mici, de tipul streşinilor şi teraselor avariate, fie de mai mare amploare, în special la casele vechi. Un alt risc de sezon este răspunderea civilă", afirmă Victor Şraer, directorul general al Otto Broker.

La rândul său, Sebastian Marţian, directorul general al INK Consultanţă, spune că numărul dosarelor de daună pe poliţele intermediate a crescut cu 30% faţă de luna februarie 2011, în timp ce pe asigurări de locuinţe cererile de desbăgubiri s-au dublat. Brokerii de asigurări au intermediat în primele nouă luni de anul trecut prime de 2,3 mld. lei pe asigurări generale, majoritatea fiind poliţe auto şi property.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO