Bănci și Asigurări

CSA isi cauta parteneri externi

13.08.2004, 00:00 20



Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Autoritatea Federala de Supraveghere Financiara din Germania, Bundesanstalt fA1r Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), au incheiat recent un memorandum de colaborare.



Memorandumul stabileste un cadru de cooperare intre cele doua autoritati, care va presupune schimbul de informatii, dezvoltarea acordurilor mutuale sI acordarea de asistenta.



BaFin este autoritatea federala independenta din Germania cu atributii in supravegherea bancilor, companiilor de asigurare, societatilor de investitii si a pietei de capital.



Acesta este cel de-al doilea memorandum de colaborare incheiat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cu o autoritate similara din alta tara, primul fiind semnat in aprilie cu Bulgaria.



CSA devine astfel a doua autoritate de supraveghere din sectorul financiar din Romania care a incheiat un memorandum de colaborare cu BaFin, alaturi de Banca Nationala a Romaniei.



In perioada urmatoare, CSA va incheia un astfel de memorandum si cu autoritatea omoloaga din Austria, negocierile asupra continutului si formei documentului fiind deja finalizate.



De asemenea, CSA a prezentat ieri Secretariatului General al Guvernului proiectul de lege privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare in vederea inscrierii acestuia pe ordinea de zi a primei sedinte de guvern. Adoptarea acestei legi face se inscrie in procesul de armonizare cu acquis - ul comunitar.



Totodata proiectul de modificare a Legii nr.32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, va fi analizat in perioada urmatoare de comisia de specialitate a Senatului, dupa ce a fost aprobat de Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO