Bănci și Asigurări

Cursul de schimb a crescut uşor în a doua parte a zilei

Cursul a crescut uşor, în a doua parte a zilei, şi a închis şedinţa la 4,0900 - 4,0920 lei/euro

Autor: Ioana Moldovan

18.04.2011, 17:04 21

Cursul de schimb a avut o tendinţă de creştere, în a doua partea şedinţei de luni, ajungând la 4,0900 - 4,0920 lei/euro laînchidere, după ce agenţia de evaluare financiară Standard &Poor's a atribuit perspectivă negativă ratingului suveran "AAA" alStatelor Unite.

Schimbarea perspectivei ratingului suveran al SUA are la bazăriscul ca politicienii americani să nu ajungă la un acord pentru arezolva problemele fiscale ale ţării. Ştirea privind schimbareaperspectivei a indus un sentiment negativ pe pieţele valutare dinregiune.

Astfel, zlotul s-a depreciat cu 0,8% în raport cu euro, în timp ceforintul a pierdut 0,3% din valoare. Spre deosebire de valuteleţărilor vecine, leul s-a menţinut pe apreciere, consemnând un avansde 0,1% la închiderea sesiunii locale.

Leul s-a apreciat în prima parte a zilei, pe fondul vânzărilor devalută realizate de firmele exportatoare, de românii care lucreazăîn străinătate, dar şi de unii jucători străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO