Bănci și Asigurări

Divizia de leasing financiar a BRD a acordat finanţări noi de 385 mil. lei în primele nouă luni din 2018, în creştere cu 20%

Divizia de leasing financiar a BRD a acordat finanţări...

Autor: Anelis Baciu

12.11.2018, 00:06 256

BRD Sogelease, divizia de leasing financiar a băncii cu acelaşi nume, şi-a majorat cu o cincime finanţările noi în intervalul ianuarie - sep­tembrie 2018, acestea ajungând la 385 de milioane de lei, potrivit situaţiilor financiare ale grupului BRD. Ritmul de creştere a fi­nan­ţărilor a încetinit însă în trimestrul III, în condiţiile în care în prima jumătate a acestui an creşterea ajungea la peste 30%. 

Segmentul vehiculelor comerciale şi de pasageri a avut cea mai mare pondere în totalul finanţărilor noi acordate în acest an, ur­mat de industrie, echipamente pentru agri­cultură, echipamente medicale, con­strucţii şi IT.

Portofoliul total net (fără provizioane) al BRD Sogelease cumula 739 milioane lei la finalul lunii septembrie 2018, în creştere de la 713 milioane de lei în septembrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO