Bănci și Asigurări

Dorina Mihăilescu a demisionat din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

Dorina Mihăilescu a demisionat din conducerea...

Autor: Roxana Pricop

29.10.2013, 12:34 1537

Dorina Mihăilescu a demisionat azi din funcţia de membru al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, potrivit Mediafax.

Senatorul a prezentat şi calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, în urma adoptării OUG  94/2013 care reduce la 9 de la 11 numărul membrilor din conducerea instituţiei.

"Am luat act de demisia a doi membri din ASF, înclusiv a doamnei Dorina Mihăilescu, care a venit astăzi, în calitate de membru", a declarat Dumitrescu citat de Mediafax, azi după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

Demisia Dorinei Mihăilescu are loc după ce vicepreşedintele ASF responsabil de piaţa asigurărilor Daniel Tudor a demisionat pe 16 octombrie, invocând motive personale. Atribuţiile lui Tudor au fost preluate temporar de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu.

Dorina Mihăilescu, 53 de ani, a fost timp de şase luni, din aprilie, membru în Consiliul ASF, după ce anterior ea a deţinut funcţia de membru în conducerea CNVM (instituţia responsabilă de supravegherea pieţei de capital) timp de aproape opt ani până în aprilie 2013 când CNVM a fost comasată în actuala ASF. Ea a fost susţinută la conducerea CNVM şi apoi ASF de partidul PSD.

"În conducerea ASF rămân nouă membri. Procedura se ia de la început. Se numesc toţi încă o dată conform cu legislaţia care a fost modificată. Nu au demisionat unii şi rămân ceilalţi. Toţi intră în procedură, încep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele şi se prezintă în vot, se supun votului plenului", a precizat vicepreşedintele Senatului.

Potrivit legislaţiei, iniţal, conducerea ASF avea 17 membri, în iunie Guvernul a redus numărul la 11 şi acum din nou la 9, după ce FMI şi Comisia Europeană au cerut alinierea ASF la standardele internaţionale şi evitarea conflictelor de interese.

"La această şedinţă a birourilor permanente reunite am avut câteva chestiuni tehnice. În primul rând a fost vorba despre ASF, în sensul de a se declanşa procedura în termen de 15 zile în conformitate cu prevederile legii care a modificat Ordonanţa, de adoptare a Ordonanţei. Am demarat procedura. Va fi depus raportul până săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare va fi un Birou Permanent care va stabili când va fi şedinţa comună pentru a fi numită conducerea ASF", a declarat Cristian Dumitrescu.

El a precizat că de marţi începe depunerea candidaturilor, urmată de audieri, iar săptămâna viitoare se va decide când va avea loc numirea noilor membri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels