Bănci și Asigurări

Eurobank se pregăteşte să vândă un pachet de credite neperformante (NPL) de jumătate de miliard de euro pe România

Eurobank se pregăteşte să vândă un pachet de credite...

Autor: Claudia Medrega

23.09.2015, 00:06 2348

Eurobank, grupul grec care de­ţi­ne pe piaţa financiară locală Banc­post şi divizia de credite de consum, se pregăteşte să scoată la vânzare un pachet de credite neper­formante de aproximativ jumătate de miliard de euro (valoare nominală plus dobânzi şi pe­na­lităţi), conform unor surse din piaţa bancară.

Creditele sunt legate de Banc­post, de Euro­bank Retail Ser­vices - di­vizia de credite de con­sum, dar in­clu­de şi cre­dite „parcate“ în afară - care au fost date în România şi au fost scoase din bilanţul băncii.

Există discuţii şi s-ar putea ca pachetul să depăşească acest nivel, au menţionat sursele citate.

Până la închiderea ediţiei repre­zentanţii Bancpost nu au comentat pe marginea acestui subiect.

Bancpost, aflată pe locul 10 în topul băncilor după active, avea la ju­mă­tatea anului o rată cre­­­ditelor neperfor­man­te (NPL) de 16,3%.

Vo­lu­mul creditelor acor­­date de Bancpost osci­lează în jurul a 7 mld. lei.

Recent, BCR, cea mai mare bancă după ac­tive, a renunţat la vân­za­rea celui mai mare pa­chet bloc de credite ne­per­for­mante din istoria sec­torului bancar local de 3,6 miliarde de eu­ro (2,7 mld. euro plus dobânzi ne­achi­tate şi penalităţi) din cauza ofertelor sub aşteptări pe care le-a primit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO