Eurobank se pregăteşte să vândă un pachet de credite neperformante (NPL) de jumătate de miliard de euro pe România

23 sep 2015 Autor: Claudia Medrega

Eurobank, grupul grec care de­ţi­ne pe piaţa financiară locală Banc­post şi divizia de credite de consum, se pregăteşte să scoată la vânzare un pachet de credite neper­formante de aproximativ jumătate de miliard de euro (valoare nominală plus dobânzi şi pe­na­lităţi), conform unor surse din piaţa bancară.

Creditele sunt legate de Banc­post, de Euro­bank Retail Ser­vices - di­vizia de credite de con­sum, dar in­clu­de şi cre­dite „parcate“ în afară - care au fost date în România şi au fost scoase din bilanţul băncii.

Există discuţii şi s-ar putea ca pachetul să depăşească acest nivel, au menţionat sursele citate.

Până la închiderea ediţiei repre­zentanţii Bancpost nu au comentat pe marginea acestui subiect.

Bancpost, aflată pe locul 10 în topul băncilor după active, avea la ju­mă­tatea anului o rată cre­­­ditelor neperfor­man­te (NPL) de 16,3%.

Vo­lu­mul creditelor acor­­date de Bancpost osci­lează în jurul a 7 mld. lei.

Recent, BCR, cea mai mare bancă după ac­tive, a renunţat la vân­za­rea celui mai mare pa­chet bloc de credite ne­per­for­mante din istoria sec­torului bancar local de 3,6 miliarde de eu­ro (2,7 mld. euro plus dobânzi ne­achi­tate şi penalităţi) din cauza ofertelor sub aşteptări pe care le-a primit.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2015

 
Cuvinte cheie:
pachet
, vanzare
, eurobank
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide