Bănci și Asigurări

Euroins România este oficial în faliment. Tribunalul Bucureşti a confirmat deschiderea procedurii falimentului. Poliţele emise de societate, cu excepţia celor de garanţii, mai sunt valabile până în 8 septembrie 2023

Euroins România este oficial în faliment. Tribunalul...

Autor: Roxana Rosu

12.06.2023, 00:06 874

Deţinătorii de poliţe emise de Euroins au maximum 90 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună şi/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor Deţinătorii de poliţe pot solicita în această perioadă rezilierea contractelor de asigurare şi recuperarea restituirilor de primă sau, în caz contrar, poliţele vor înceta de drept  în 90 de zile, termen care se împlineşte la 08.09.2023.

Tribunalul Bucureşti a confirmat vineri insolvenţa Euroins, constatată de ASF în martie 2023, şi a hotărât să deschidă procedura falimentului societăţii de asigurare, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, în două rânduri, solicitarea companiei de a suspenda aplicarea deciziei ASF.

În acest context, potrivit legislaţiei în vigoare, ASF a anunţat că poliţele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de vineri, 9 iunie, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând poliţele de garanţii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile şi se împlineşte la data de 7.11.2023).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO