Bănci și Asigurări

Florina Vizinteanu părăseşte de anul viitor poziţia de preşedinte al BCR Asigurări de Viaţă

Florina Vizinteanu părăseşte de anul viitor poziţia...

Autor: Adrian Dumitrache

15.12.2013, 19:54 1419

Florina Vizinteanu (foto), preşedintele directoratului BCR Asigurări de Viaţă, al doilea jucător din piaţa asigurărilor de viaţă, va pleca din companie de la 1 ianuarie anul viitor, după ce a ocupat opt ani această funcţie, au declarat pentru Mediafax surse din companie.

„În cursul acestei dimineţi (vineri - n.red.) a avut loc o şedinţă a consiliului de supraveghere al societăţii şi s-a hotărât, de comun acord cu Florina Vizinteanu, încetarea mandatului de preşedinte al directoratului BCR Asigurări de Viaţă“, au spus sursele citate. Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi. Vizinteanu a preluat şefia societăţii în decembrie 2005.

Anterior, ea a condus timp de cinci ani Omniasig Asigurări de Viaţă. BCR Asigurări de Viaţă este al doilea jucător pe piaţa de profil, după ING Asigurări, în funcţie de primele subscrise în 2012, veniturile companiei totalizând 425 mil. lei.

Societatea a fost înfiinţată în anul 2005 ca subsidiară a BCR, iar în 2008 grupul Vienna Insurance Group (VIG) a devenit acţionarul majoritar al companiei. VIG are 92% din acţiuni, iar BCR mai deţine un pachet de 5%. După primele nouă luni din 2013, subscrierile societăţii au însumat 185 mil. lei, în scădere cu 33% faţă de 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO