Bănci și Asigurări

Fuziunea Omniasig-BCR Asigurări aduce VIG 10 mil. €

Fuziunea Omniasig-BCR Asigurări aduce VIG 10 mil. €

Foto Victor Ciupuligă

Autor: Adrian Dumitrache

31.08.2011, 00:03 722

Fuziunea Omniasig cu BCR Asigurări, companii deţinute de Vienna Insurance Group (VIG), va aduce grupului austriac economii de 10 mil. euro, susţine Peter Hagen, directorul general adjunct al VIG.

"Aceste economii nu vor veni în acest an, întrucât fuziunea abia a fost iniţiată şi avem nevoie de acordul autorităţii de reglementare. Astfel, ne aşteptăm, dacă vom avea noroc, să avem autorizaţia până la sfârşitul acestui an, dar nu pariez pe asta", a declarat Hagen.

Acţionarii celor două companii au aprobat fuziunea la începutul lunii august, Omniasig urmând să fie absorbită de BCR Asigurări. Asigurătorul creat astfel va deveni cel mai mare jucător local din industria de profil. Omniasig a încheiat 2010 pe locul trei în piaţa asigurărilor, cu subscrieri de 916 mil. lei şi o cotă de piaţă de 11%. Veniturile BCR Asigurări s-au ridicat în acelaşi timp la 533 mil. lei, plasându-se pe locul şapte în piaţă, cu o cotă de 6,3%.

Peter Hagen va prelua conducerea grupului austriac în luna mai a anului viitor, urmând să-l înlocuiască pe Gunter Geyer, preşedinte al CA şi director general al Vienna Insurance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO